1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia RS iV – još jedan tizer pred premijeru (VIDEO)
Škoda Octavia RS iV – još jedan tizer pred premijeru (VIDEO)
0

Škoda Octavia RS iV – još jedan tizer pred premijeru (VIDEO)

314
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda je potvrdila da će „plug-in“ hibridna Octavia RS po pitanju snage biti u skladu s Golfom GTE i Seat Cupra Leonom PHEV.

Octavia RS je sada već primećena praktično bez maske, što znači da se zvanična premijera bliži. Češka marka svakako želi da nam podigne nivo adrenalina pred debi u Ženevi, a sredstvo za to je finalni tizer video. Opisujući i „liftbek“ i „karavan“ u Rally Sport verziji svog najprodavanijeg modela, Škoda po prvi put uvodi i „iV“ varijantu, a ovaj sufiks označava da je reč o elektrifikovanom modelu.

Koristeći isti hardver kao nedavno predstavljeni VW Golf GTE i Cupra Leon PHEV, Škoda Octavia RS iV će kombinovati 1,4-litarski turbobenzinac i elektromotor. „Plug-in“ hibridna postavka će isporučivati 245 ks i 400 Nm, što je za repekt.

Dok će „rođaci“ iz Volfsburga i Martorela biti kadri da se kreću do 60 kilometara bez korišćenja benzina, Octavia RS iV će imati nešto kraći električni domet  – 55 kilometara (po WLTP-u). Škoda nije pružila objašnjenje šta je ralog ovome, ali verovatno je „krivac“ nešto veća masa, jer Octavia je veća od Golfa i Leona. Kod sva tri performantna hibrida je jedina menjačka opcija DSG.

RS iV naravno neće biti jedina Octavia na ženevskom štandu, jer će Škoda predstaviti i niže pozicionirane „plug-in“ hibridne varijante, koje takođe dolaze u postavci s 1.4 TSI i elektromotorom, ali s manje snage (204 ks i 350 Nm). Pored toga, prvo oficijelno predstavljanje će imati i Kamiq Scoutline, kao robusnija verzija malog krosovera (bez pogona na sve točkove).

Kasnije u toku ove godine, Octavia RS porodica će biti proširena konvencionalno pogonjenim modelima s poznatim 2.0 TSI i 2.0 TDI motorima. Ostaje nam da vidimo da li će dizel biti dostupan s pogonom na sve točkove.

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments