1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota se ne plaši potencijalnih kazni Evropske unije
Toyota se ne plaši potencijalnih kazni Evropske unije
0

Toyota se ne plaši potencijalnih kazni Evropske unije

194
0
Podelite sa prijateljima:

Šef japanske marke u Evropi, Johan van Zil, uveren je da taj brend neće imati problema sa ispunjavanjem normi u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova. 

Kada je svojevremeno, 1997. godine Toyota uvela u prodaju hibridni model Prius, isti je godinama nakon toga bio predmet podsmeha. No, danas se Priusu više niko ne smeje, već drugi proizvođači pokušavaju da ubrzano isprate Toyotine korake u jurišu ka elektrifikaciji.

Van Zil je uveren da je Toyotina dugoročna strategija u vezi sa hibridima sada dala rezultate. „Smatram da nećemo imati nikakvih problema u vezi sa novim normama. Naši hibridni modeli obezbediće nam sigurnost što se tiče ovog pitanja“, rekao je šef japanskog brenda u Evropi.

On je dodao i da Toyota neće morati da pravi radikalne promene svog biznis modela, za razliku od brojnih drugih automobilskih marki.

Johan van Zil je ubeđen da regulativa koja naređuje flotnu emisiju od 95 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru ne ugrožava Toyotu ni najmanje. Šta više, on veruje da ni buduća, još stroža pravila, koja se očekuju 2025. godine neće biti problem za japanskog proizvođača.

„Do 2025. godine 90% prodatih Toyotinih automobila u Evropi biće električna ili hibridna vozila“, rekao je rukovodilac tog brenda. On je dodao i da će ovaj gigant do pomenutog roka plasirati čak 40 novih ili revidiranih elektrifikovanih automobila.

AutoRepublika 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments