1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Logan Stepway na Salonu automobila u Moskvi
Dacia Logan Stepway na Salonu automobila u Moskvi
1

Dacia Logan Stepway na Salonu automobila u Moskvi

798
1
Podelite sa prijateljima:

Mali sedan iz budžet ponude rumunske marke Dacia, na nekim tržištima, poput ruskog ili turskog, nosi Renault oznake. Pričamo o modelu Logan. Baš u Ruskoj Federaciji je nedavno proširena paleta ponude Logana, pa je sada na listi i robusnija verzija Logana, što je svrstalo u Stepway porodicu varijanti rumunskih modela. Na bazi osnovnih modela, izvedene su Stepway verzije modela: Sandero i Dokker.

U poređenju sa bazičnim Loganom, model sa Stepway oznakama će posedovati povišenu poziciju sedenja kako bi se bolje nosio sa uslovima koji vladaju na lošijim terenima. Ni ne pomišljajte da ćete sa njim uspeti da savladate neke ozbiljnije terenske izazove, niti ćete na listi opcionala pronaći pogon na sve točkove. Razlog tome je naravno pripadnost ponudi budžet marke, matične kompanije Renault.

Kao što je to slučaj i sa Stepway verzijama Sandera i Dokkera, Logan će u ovom paketu, takođe posedovati karakteristične plastične zaštite na donjem delu karoserije i u zoni oko branika. Prednji odbojnik ima značajno drugačiji izgled u odnosu na standardni Logan, dok su vidljivi detalji u srebrnoj nijansi, posebno oko mesta predviđenog za registarske tablice. Dacia je prilagodila i masku hladnjaka kako bi bila konzistentna sa već viđenim na Stepway verzijama ostala dva brata.

Navešćemo interesantne stavke sa liste opcionala: grejanje sedišta, parking senzori, kao i info-zabavni sistem sa funkcijama konektivnosti Android Auto and Apple CarPlay. Za pogon je zadužen benzinski agregat od 1,6 litara koji se nudi u rasponu snage od 82, preko 102 do 113 “konja”. Transmisija je manuelna. Najsnažnjia verzija motora će moći biti uparena i sa CVT jedinicom trasmisije, a ovu verziju ćete prepoznati po crvenoj nijansi karoserije i oznakama Logan Stepway City.

One koji preferiraju dizel, obradovaće ponuda poznatog motora iz dCi porodice, zapremine 1,5 litara. On dolazi u kombinaciji sa petostepenim ručnim menjačem.

Ako ste pomislili da Logan Stepway, koji se proizvodi u Rusiji, neće imati konkurenciju, onda ste se prevarili. Lada Vesta Cross je model koji takođe poseduje povišenu poziciju sedenja u odnosu na sedan verziju, a pored toga nudi i robusniji izgled.

Još da dodamo da će Renault predstaviti novitet krajem meseca na Salonu automobila u Moskvi. Neposredno nakon premijere, uslediće i invazija novih Logana Stepway na prodajne salone širom te velike zemlje.

(798)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

Kao pile na steroidima.