1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Hyundai i30 dobija novi motor
Restilizovani Hyundai i30 dobija novi motor
1

Restilizovani Hyundai i30 dobija novi motor

641
1
Podelite sa prijateljima:

Kako piše Korean Car Blog hedžbek i30 će osvežavanjem dobiti i novi agregat. 

Restilizovani i30 debitovaće na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, i osim promena u izgledu, doći će do izmena i na polju pogonskih jedinica.

Korejci javljaju da će i30 dobiti 1,5-litarski benzinski motor koji će zameniti dosadašnji 1,4-litarski agregat. Novo „srce“ ovog hedžbeka dolaziće kao atmosferski motor ili sa turbo punjačem. U atmosferskom izdanju trebalo bi da razvija 110 konjskih snaga, dok će verzija sa turbinom nuditi vozači 160 „konja“.

Proizvođač iz Južne Koreje ima u planu da ponudi i blagi hibridni sistem, po ugledu na onaj koji se može naći kod 1,0-litarskog T-GDi agregata. Što se tiče dizel dela palete motora, tu se stvari neće menjati. U ponudi će ostati 1,6-litarski CRDi sa 110 ili 136 ks, s tim da će potonji biti blagi hibrid.

Dok ćemo standardni i30 imati priliku da vidimo već za dve nedelje u Ženevi, performantni i30 N biće prikazan tek na Salonu automobila u Parizu. Ovaj hot heč dobiće osmostepenu automatsku transmisiju sa dvostrukom spojnicom, ali se snaga agregata najverovatnije neće menjati.

AutoRepublika 

(641)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepa najava. „Palac gore“ 🙂