1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo osvežio modele S90 i V90 (GALERIJA)
Volvo osvežio modele S90 i V90 (GALERIJA)
1

Volvo osvežio modele S90 i V90 (GALERIJA)

536
1
Podelite sa prijateljima:

Posle četiri godine na tržištu, dvojac S90/V90 prošao je kroz restilizaciju. 

Iako je promena bilo naravno i na vizuelnom planu, najveća izmena je dodatak blagog hibridnog sistema. Volvo ističe da ovaj sistem alternator-generator omogućava uštedu goriva do 15% i isto toliko manju emisiju štetnih gasova.

Dodatkom pomenutog blagog hibrida švedska marka pokrila je u potpunosti svoju gamu, jer sada svaki model ima bar neku elektrifikovanu varijantu. Interesantno je da je i karavan sa povišenim klirensom – V90 Cross Country takođe dobio blagi hibridni sistem.

Kada je reč o promenama u vizuelnom smislu, spolja su izmene očiglednije. Napred su i sedan i karavan dobili novi branik, kao i drugačija svetla za maglu. Karavan je dobio i novu zadnju svetlosnu grupu, a oba modela mogu se pohvaliti novim izborom boja i točkova.

Do osvežavanja je došlo i unutar kabine. Tako je sada i evropskim modelima dostupan sistem za filtraciju vazduha koji ujedno emituje podatke o kvalitetu istog na ekranu za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Ovaj gedžet bio je do sada rezervisan za kupce u Kini.

Novitet su i dva USB-C priključka za putnike na zadnjoj klupi, a revidiran je audio sistem kompanije Bowers & Wilkins. Osim toga, kao opcional uvedena je mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona i drugih sličnih uređaja.

Volvo se brine o održivosti, pa je tako uveo niz materijala za kabinu koji figuriraju kao alternativa za upotrebu kože.

AutoRepublika 

(536)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Već četiri godine? Ala vreme leti …