1. Home
  2. Sajmovi
  3. Chrysler debitovao s osveženim modelom Pacifica
Chrysler debitovao s osveženim modelom Pacifica
0

Chrysler debitovao s osveženim modelom Pacifica

248
0
Podelite sa prijateljima:

Chrysler je imao čast da otvori ovogodišnji Salon automobila u Čikagu, što je i učinio predstavljajući osveženu verziju MPV modela Pacifica. Tradicionalno najprodavaniji multiven u Americi se prethodnih godina morao braniti od napada krosovera i terenaca, pa je prodaja u 2019. godini pala na svega 97.705 vozila.

Znajuči ga gubi trku s modernijim rivalima, američki gigant je odlučio da „prepiše“ mnoge karakteristike upravo od njih, a sve je počelo sa opcionim pogonom na sva četiri točka. Prethodnik ovog multivena, model Town & Country, je pružao takvu opciju davne 2004. godine, ali u današnja vremena se može naručiti još samo na rivalskom modelu Toyoti Sienni.

U slučaju Pacifice, kupci će moći da izaberu pogon na sva četiri točka samo na modelima sa benzinskim agregatima, dok će hibrid i dalje biti ponuđen samo sa pogonom na prednje točkove. Možda najbolji deo od svega je onaj što se odnosi na fantastični sistem „Stow n Go“, koji dozvoljava drugom i trećem redu sedišta da se u potpunosti spusti u pod i na taj način oslobodi dodatni prostor.

Chrysler se nije zaustavio samo na ovoj tehnologiji. Dizajnerske promene su takođe značajne pošto se Pacifica gotovo i nije menjala od kada je debitovala 2017. godine.

Maska hladnjaka je dobila na dimenzijama dok su farovi kraći. Svetlosna grupa u zadnjem delu vozila se sada duž tokom cele širine vozila, pa je praktično jedinstvena, slično kao i farovi. Svuda je reč o LED osvetljenju, čak i na osnovnim modelima.

Tu su i 18-inčne felne na modelu sa pogonom na sva četiri točka dok se ostatak ponude zasniva na felnama prečnika 17 i 20 inča. Određene izmene je dobio i enterijer, kao što je 10,1-inčni monitor dok je u prošlosti najveći bio onaj od 8,4 inča.

Tu je i nova generacija takozvanog U-Connect 5 sistema koji dozvoljava vlasniku da poveže svoj mobilni telefon s multimedijalnim sistemom instaliranim na vozilu. U ponudi se nalazi i luksuzni Pinnacle paket opreme sa Nappa kožom i gotovo svom elektronikom koju kupac može poželeti.

Kategorija gde se Chrysler nije igrao sa dobitnom formulom je mehanika. Kao i u prošlosti, standardan agregat je 3,6-litarski benzinac sa šest  cilindara koji razvija više od 287 konjskih snaga. Uparen je sa devetostepenim automatskim menjačem. Hibridni model dodaje dva električna motora kao i baterije zapremine 16 kWh.


Chrysler Pacifica se očekuje u prodaji do kraja godine kao model za 2021. godinu. Kada se zna koliko je ovaj multiven bitan za celu Fiat-Chrysler korporaciju, kompanija nema pravo na grešku. Multivanovi su preživeli terence, ali da li mogu da prežive i krosovere, vreme će pokazati… Nama se Pacifica nikada više nije dopadala nego u tek predstavljenoj generaciji, to je zasigurno.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments