1. Home
  2. Sajmovi
  3. Chevrolet Equinox sada i u RS paketu opreme
Chevrolet Equinox sada i u RS paketu opreme
0

Chevrolet Equinox sada i u RS paketu opreme

154
0
Podelite sa prijateljima:

Upravo završena 2019. godina je bila izuzetno dobra za Chevrolet Equinox. Američki kompaktni krosover je privukao čak 346.048 kupaca i zapretio Nissan Rogueu i Hondi CR-V čiji bi se konstruktori definitivno trebali zabrinuti. S druge strane, prodajni tim zadužen za plasman japanske Toyote RAV4 nema takvih briga. Kao najveća divizija General Motorsa, Chevrolet ne želi da se zadovolji postignutim već je spremio osveženi model koji je upravo debitovao na ovogodišnjem Salonu automobila u Čikagu.


Dok je celokupna ponuda Equinoxa osvežena, model koji privlači najviše pažnje je onaj koji nosi RS oznaku. Neki će pretpostaviti da kao u slučaju Audija ili nekog sličnog premijum proizvođača, RS u stvari podrazumeva performantni model, ali ne i kod Chevroleta.

Zapravo, reč je samo o dizajnerskom paketu opreme po uzoru na onaj koji je već viđen na modelima Traverse, Malibu i Blazer. RS će se najlakše prepoznati po crnoj masci hladnjaka, LED farovima, povećim 19-inčnim felnama i više standardne opreme u enterijeru. Chevrolet se nada na taj način privući mlađe kupce kojima je potreban prostor, a pri tom žele vozilo koje je donekle zabavno za vožnju.


Celokupan dizajn je doneo osveženje po pitanju agresivnijeg stila i podeljene maske hladnjaka sa hromiranom lajsnom. Možda takve izmene nisu velike, ali treba spomenuti da je sadašnja generacija u prodaji svega tri godine.

Promena nije bilo po pitanju mehanike pa kupci na većini tržišta mogu da biraju između dva benzinca. Onaj manji zapremine je 1,5 litara i razvija 170 konjskih snaga, dok je veći opremljen dvolitarskim blokom s 82 „konja“ više. Što se tiče ponude dizelaša, treba znati da je Chevrolet prošle godine povukao 1,7-litarski agregat sa američkog tržišta, ali se on i dalje može naručiti u Australiji i na određenim tržištima Azije.


Osveženi Chevrolet Equinox stiže u američke izložbeno-prodajne salone do kraja godine, gde će se nuditi po početnoj ceni od 23.800 američkih dolara, pa ko voli nek izvoli.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments