1. Home
  2. Vesti
  3. Nova verzija – novi bagovi: Apple CarPlay kasni u reakcijama pa čak i otkazuje
Nova verzija – novi bagovi: Apple CarPlay kasni u reakcijama pa čak i otkazuje
0

Nova verzija – novi bagovi: Apple CarPlay kasni u reakcijama pa čak i otkazuje

188
0
Podelite sa prijateljima:

Nemaju samo vlasnici Android uređaja probleme s automobilskom funkcijom, već je i poslednje ažuriranje iOS-a za iPhone donelo noćne more za mnoge korisnike CarPlaya. Problemi su razno-razni i nemoguće ih je rešiti bez oficijelne „zakrpe“.

Korisnici se žale da je nakon ažuriranja njihovih iPhonea na najnoviju verziju iOS-a, CarPlay postao ekstremno spor tokom telefonskih poziva. Jedini način da se ovo reši je da se prekine razgovor.

Naravno, ovo nije baš najsrećnije „rešenje“, a neki kažu da bi usmeravanje poziva na zvučnike iPhonea a ne automobila, moglo da reši problem. S obzirom na to da je svrha CarPlaya da upravlja pozivima, ovo Appleov sistem u vozilima na taj način čini beskorisnim.

Problemi su otkriveni nakon instaliranja iOS-a 13.2. Ažuriranje na verziju 13.3.1 nije rešilo problem.

Korisnici su prijavili probleme kako s novim, tako i starijim modelima iPhonea, uključujući ne samo iPhone X i iPhone 11, već i 6s i 8.

Kašnjenje ne utiče na aplikacije ili zvuk, već na CarPlay UI, kojem je potrebno mnogo više vremena za odgovori na komandu dodirom. Korišćenje kabla čini se da ništa ne rešava, jer je „bag“ registrovan i u slučaju originalnog Appleovog kabla, koji ide zajedno s iPhoneom.

Neki kažu da je nakon prvobitnog kašnjenja u reakcijama, CarPlay završio potpunim otkazivanjem, tako da je ponovno konektovanje jedino rešenje.

Apple tek treba da potvrdi problem, tako da nije poznato kada će doći do eventualne ispravke.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments