1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen povlači i elektrifikovane modele?
Volkswagen povlači i elektrifikovane modele?
7

Volkswagen povlači i elektrifikovane modele?

589
7
Podelite sa prijateljima:

Kancerogen metal je otkriven u sistemu za punjenje.

Nakon što su se stišali potresi nakon izbijanja dizel skandala, Volkswagen je najavio postepenu tranziciju ka električnom pogonu. Na papiru, to je sjajna ideja, spasiti narušenu reputaciju kompanije, pripremiti se za budućnost, u isto vreme čuvajući „zdravlje“ planete.

Međutim, planovi u vezi sa elektrifikacijom ne teku bez problema, jer bi nemački proizvođač mogao da povuče iz saobraćaja 124.000 električnih modela i plug-in hibrida po nalogu nemačkog saobraćajnog tela, KBA.

Po poslovnom nedeljniku Wirtschaftswoche, Volkswagen koristi kancerogen metal u sistemu za punjenje elektrifikovanih vozila, uključujući i Audi i Porsche.

„Privremeno smo zaustavili preuzimanje porudžbina za Golf GTE“, rekao je VW-ov portaprol još u maju, kada su se pojavili prvi problemi. „Imali smo velik broj porudžbina prošle, kao i ove godine, što je delom bilo motivisano uspešnom „Pritisni dugme“ marketinškom kampanjom. Tempo dolaženja novih porudžbina je značio da smo popunili maksimum kapaciteta u fabrikama, tako da se vreme novih isporuka produžilo za nekoliko meseci.“

Punjači sadrže 0,008 grama kadmijuma, koji je dobro izolovan i ne predstavlja pretnju po zdravlje ljudi. Međutim, može negativno da utiče na životnu sredinu kada automobili dostignu kraj svog životnog ciklusa.

Dok opoziv još uvek nije zvanično potvrđen, proizvodnja električnih i hibridnih vozila se nastavila, jer je komponenta od kadmijuma zamenjena alternativnim proizvodom od drugog snabdevača.

Modeli pogođeni ovim problemom su e-Golf, e-Up!, Golf GTE i Passat GTE.

 

(589)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Saljivo pitanje „Sta prvo crkne kod Golfa“ sada izgleda dobija drugu konotaciju .

Zvezdan Božinović

Prema narodnom kazivanju, prvo crkne vlasnik, pa Golf tek dvadesetak godina kasnije 🙂

moron

:)))
Razmišljam, kada bih spojio neke moje klijente i/ili prijatelje, imao bih u toj grupaciji „crknut“ jedan 2,0 TDI, jedan 1,8 TSI, dva 1,4 TSI ACT i jedan 1,2 TSI. Svi na smešno relativno malim kilometrima i pod oznakom „kupljen nov u Srbiji“ i „prvi vlasnik“ … I pored toga, ja i dalje verujem u tu grupaciju. Uz „dobru garanciju“, dakako …

Japanautofan

E sad,jel zbog kvaliteta auta ili izduvnih gasova ? ?

Mad Max

VW ostaje VW.
Narodna kola.
Još od vremena bube, bilo je to vozilo sa mnogoooo mana. Poturalo se tu i folija pod ležeće lagere……. Danas poturaju šajbne pod turbine i sl……
A šta će poturati pod elektromobile videćemo. A ono da pojačano truju okolinu datira takođeod bube, pa preko Golfa 1 i 2, čađa, 3 i 4 koji su se čipovali po garažama i ovih zadnjih modela koje je fabrika sama čipovala…..

Zvezdan Božinović

Ma odličan je Volkswagen… za nemačku ekonomiju. Ej, 650.000 duša radi za tu kompaniju. Kakva je to kulturna okupacija brojnih država, sve uz zahvalnost nacionalnih vlada, zbog odluke da baš tu posade svoj biznis 🙂

Renault Terminator

Ovog proizvodjaca treba zatvoriti,sta je sledece jbt…