1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Clio RS ide u istoriju, menja ga Zoe RS
Renault Clio RS ide u istoriju, menja ga Zoe RS
0

Renault Clio RS ide u istoriju, menja ga Zoe RS

337
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka odustala je od razvoja performantnog Clija. 

Kako navode u Renaultu, a prenose britanski mediji, Clio RS se više ne uklapa u njihov portfolio. Ali, Zoe RS je već potpuno drugačija stvar. Proizvođač iz Francuske već je flertovao sa idejom o električnom hot heču.

Tako je nastao konceptualni Zoe e-sport koji je predstavljen javnosti pre dve godine. Ovaj automobil koristio je Renaultovu tehnologiju iz Formule E – dva elektromotora koja su zajedno isporučivala 460 ks što je omogućavalo ubrzanje do 100 km/h za samo 3,2 sekunde!

Ali Kasai, viši potpredsednik Renaulta za planiranje novih proizvoda, potvrdio je da će odeljenje RenaultSport imati ulogu predvodnika u elektrifikaciji. „RS je naša uzdanica, očekujemo da nas oni vode napred sa inovacijama. Ako idemo ka elektrifikaciji, onda RS mora poneti naš barjak“, rekao je Kasai.

Poslednja varijanta modela Zoe raspolaže sa 135 ks i baterijom od 52 kWh. To naravno nije dovoljno za nekakvu performantnu verziju. Renault bi morao da značajno uveća snagu automobila, ali i kapacitet baterije, kako bi se autonomija vozila održala na solidnom nivou.

Dakle, po svemu sudeći, konvencionalni Clio RS ustupiće mesto električnom Zoe RS.

AutoRepublika 

(337)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments