1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla povećava autonomiju Modela S na 650 kilometara
Tesla povećava autonomiju Modela S na 650 kilometara
1

Tesla povećava autonomiju Modela S na 650 kilometara

355
1
Podelite sa prijateljima:

Nismo sigurni kada će se to tačno desiti, ali Model S je već sada blizu autonomije od 650 kilometara.

Po aktuelnom listingu EPA-e, Tesla Model S Long Range nudi 600 kilometara dometa. Međutim, tokom ovonedeljne Tesla Q4 2019. konferencije, šef kompanije, Ilon Mask, priznao je da EPA-ine brojke nisu unapređene.

To znači da Modeli S i X verovatno već sada mogu da pređu više nego što to EPA-ine vrednosti sugerišu. Kako se konverzacija nastavila, Mask se obratio jednom od Teslinih rukovodilaca pitavši da li se autonomija Modela S već sada nalazi u 610 do 620 kilometara.

On je nastavio s tvrdnjom da je autonomija od 400 milja već u igri: „Rapidno se približavamo dometu od 400 milja za Model S“.

Naredno pitanje se ticalo 2170 ćelija, koje se koriste u Modelu 3, za koje se „šuška“ da će se naći u Modelu S i eventualno Modelu X, mada to trenutno nije slučaj. Zapravo, Mask je rekao da dotični modeli neće dobiti 2170 ćelije, jer će perjanice nastaviti da koriste 18650 jedinice.

On je napomenuo da Tesla mora koristiti energiju efikasno. Autonomija od 650 kilometara je značajno dostignuće, ostvareno iz paketa baterija koji je iste veličine kao kod drugih proizvođača, koji dobacuju tek do polovine EPA-inih nominalnih vrednosti.

Mask je zaključio da su prilično zadovoljni energetskim sadržajem ćelija, kao i unapređenjima vozila na planu efikasnosti.

AutoRepublika

(355)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Tesline akcije beleže novi rekord. Skočile sa jučerašnjih $560-580 na trenutnih $645.
Sledeća vest „Tesla kupuje VW“, haha.