1. Home
  2. Vesti
  3. Audi SQ7 – kako ubrzava automobil od preko 2 tone (VIDEO)
Audi SQ7 – kako ubrzava automobil od preko 2 tone (VIDEO)
0

Audi SQ7 – kako ubrzava automobil od preko 2 tone (VIDEO)

3.11K
0
Podelite sa prijateljima:

Dizel je u pitanju, mada ne zvuči tako.

Sa SQ2, RS Q3 i SQ8/RS Q8 u pripremi, bez problema se može reći da je Audi u potpunosti spreman da proširi svoj portfolio performantnih SUV modela.

Za sada ali ne i zadugo, što se tiče moćnih teškaša iz Ingolštata, izbor je „ograničen“, a jedan od njih dolazi u vidu SQ7, pravog dizel „čudovišta“ sa twin turbo 4,0-litarskim V8 motorom sa 900 Nm.

Možda nije RS Q7, ali je druga najbolja stvar kada je reč o sprintu do „stotke“, koji iznosi samo 4,8 sekundi. To možda nije impresivno kada se uporedi sa vodećim svetskim superautomobilima, ali treba imati u vidu da je SQ7 težak „kao tenk“ sa svojih 2.270 kilograma (bez vozača). U verziji sa sedam sedišta, ovaj Audi je još teži, tako da ne treba očekivati vozne osobine jedne Mazde MX-5.

Međutim, kada je reč o pravolinijskom ubrzanju, ono je zaista impresivno, zahvaljujući obilju obrtnog momenta, koji se isporučuje na veoma niskih 1.000 o/min. Za prenos snage je zadužen osmostepeni Tiptronic, a ovaj SUV do 200 km/h stiže za oko 18 sekundi, dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Zahvaljujući elektro pokretanom kompresoru, omražena „turbo rupa“ je praktično eliminisana, dok dva turbo punjača sa sekvencijalnom aktivacijom obezbeđuju neverovatnu isporuku snage kroz čitav raspon obrtaja. Ograničenosti dizela u odnosu na benzinski pandan se pokazuju pri višim brzinama, ali se i dalje radi o pravoj drumskoj „zveri“. I još nešto: zvuk ne liči na bilo šta što biste očekivali od nečega sa „TDI“ etiketom.

 

(3113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments