1. Home
  2. Vesti
  3. Opel gradi najveću fabriku baterija u Nemačkoj
Opel gradi najveću fabriku baterija u Nemačkoj
2

Opel gradi najveću fabriku baterija u Nemačkoj

274
2
Podelite sa prijateljima:

Opel će izgraditi fabriku baterija u Kajzerslauternu, saopštio je šef nemačke marke, Mihael Lošeler.

Novi pogon će generisati 2.000 radnih mesta, na lokaciji na kojoj se trenutno proizvode četvorocilindarski dizel motori za Opel/Vauxhall.

„Izgradićemo najveću fabriku baterija u Nemačkoj, i to u Kajzerslauternu. Zajedno s našim partnerom Saftom, pripremamo investiciju vrednu milijardu evra, u okviru koje će biti kreirano 2.000 radnih mesta. Na taj način, imaćemo pravu gigafabriku.“

AutoRepublika

(274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Sta kaže vlasnik psa na to? Zanimljivo kako ne idu graditi fabrike na istok evrope dje jeftina radna snaga , najednom im se isplati plaćati u njemačkoj radnike. Investicija je znatno veća od Tesline, valjda neće i oni u šumu na izvoru rijeke Čikole….

BojanNeki

Možda u izgradnji.
Proizvodnja baterija je uglavnom poprilično automatizovana te nema puno zaposlenih.