1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serija 8 dostupna i u dizel verziji
BMW serija 8 dostupna i u dizel verziji
0

BMW serija 8 dostupna i u dizel verziji

695
0
Podelite sa prijateljima:

Sa novim BMW-om serije 8 smo se upoznali, a podsetili smo se i originalnog modela.

Novu „osmicu“ krasi maska hladnjaka sa naglašenim „bubrezima“ sa podesivim pregradama i veliki usisni otvori u uglovima anfasa. LED farovi su najtanji ikada na jednom serijskom BMW-u. Takođe, tu je i opcioni krov od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, kao i drugi elementi, poput obloga retrovizora, zadnjeg spojlera i difuzora.

U Evropi će serija 8 biti dostupna sa novorazvijenim V8 benzincem sa 530 konja, koji će poneti oznaku M850i xDrive Coupe, ali i sa dizelom! Novi 840d xDrive Coupe će ispod haube poneti 3,0-litarski, redni šestocilindraš sa 320 ks. Objavljene su i početne cene za oba modela na nemačkom tržištu. Dizel verzija ima početnu cenu od okruglih 100.000 evra, dok će kupci benzinske varijante, u startu morati da „izbroje“ 125.700 evropskih novčanica. 

Benzinska verzija do „stotke“ ubrzava za 3,7 sekundi, dok je dizel varijanti za tu radnju potrebno 4,9 sekundi.

BMW naglašava da 4843 milimetra dužine, 1902 milimetra širine i 1341 milimetar visine, uz međuosovinsko rastojanje od 2822 milimetra, kupeu obezbeđuju „moćnu pojavu na putu“.

Sistem pod imenom Integral Active Steering (integralno aktivno upravljanje) omogućava zakretanje zadnjih točkova suprotno od prednjih pod uglom od 2,5 stepeni pri niskim brzinama. Kada se automobil kreće brže, zadnji točkovi se zakreću u istom smeru kao i prednji.

„Head-up“ displej je standardan, a na njemu se mogu očitati podaci vezani za brzinu kretanja, ograničenje brzine, navođenje navigacionog sistema i instrukcije prilikom skretanja, kao i indikacije i upozorenja sistema vozačke asistencije. Takođe se mogu videti informacije u vezi sa telefonom i info-zabavom. BMW Night Vision (noćni vid) je opcioni.

Nasloni zadnjih sedišta se razdvajaju u odnosu 50:50 i mogu se položiti, te se na taj način podiže zapremina prtljažnika koja inače iznosi 420 litara.

 

(695)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments