1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot: Konvencionalni motori neće opstati posle 2030. godine
Peugeot: Konvencionalni motori neće opstati posle 2030. godine
0

Peugeot: Konvencionalni motori neće opstati posle 2030. godine

210
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka najavljuje smrt SUS agregata u novoj deceniji. 

Nova regulativa u vezi sa emisijom štetnih gasova pre svega u Evropi i Kini nameće drugačiji razvoj automobilske industrije u narednom periodu. Šef Peugeota, Žan-Filip Imparato, veruje da će ovakve norme neminovno dovesti do smrti samostalnog SUS motora.

„Mislim da je u takvim uslovima motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji ne funkcioniše u okviru nekog hibridnog sklopa osuđen na propast. To je ako želimo da smanjimo emisiju CO2 za 50% do 2030. godine“, rekao je Imparato.

Prvi čovek francuskog proizvođača kazao je da će tempo kojim će SUS agregati odlaziti u istoriju biti drugačiji od regiona do regiona, sve u zavisnosti od politike pojedinih država. Osim toga, Imparato je naglasio da će elektrifikacija zavisiti mahom od žitelja u urbanim sredinama.

Zaista, u Evropi se beleži rast prodaje električnih i hibridnih automobila, ali je on svakako neujednačen i ne može se govoriti da je prisutan na celom kontinentu. Lideri su države poput Norveške i Nizozemske, ali neka velika tržišta poput francuskog beleže skromne brojke – električni modeli imaju učešće manje od 2%.

No, u Peugeotu su uvereni da idu pravim putem. Imparato tvrdi da je strategija dobro odabrana, što se već vidi sa primerom malene 208-ice. „Električna varijanta modela 208 učestvuje u prodaji u ovom trenutku sa više od 10%“, izjavio je šef francuskog proizvođača.

U ovom trenutku, čini se da je Peugeot, zajedno sa PSA grupacijom, jedan od najspremnijih za implementaciju novih pravila o flotnoj emisiji štetnih gasova u Evropi. Očigledno je da imaju dobar plan.

AutoRepublika 

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments