1. Home
  2. Vesti
  3. Koji strateški hendikep ima VW ID.3 s najvećim dometom, a nije cena?
Koji strateški hendikep ima VW ID.3 s najvećim dometom, a nije cena?
2

Koji strateški hendikep ima VW ID.3 s najvećim dometom, a nije cena?

1.83K
2
Podelite sa prijateljima:

Mnogo se govori o Volkswagenovom talasu elektrifikacije. Njegov barjak, ali i najveći teret, trebalo bi da ponese ID.3, model o kojem se mnogo govori, ali ga prate izvesne kontroverze. 

Zna se da je nemačka marka u problemu sa pomenutim ID.3, narudžbina ima dovoljno, ali su tu nedaće sa softverom, i mada iz Volkswagena obećavaju da će sve biti rešeno na vreme i da isporuke neće kasniti, sasvim je realno da usko grlo koje se stvorilo zbog manjkavog softvera doprinese odlaganju dostave automobila.

ID.3 dolaziće sa tri verzije kada su u pitanju baterije, i to one od kapaciteta 45, 58, i 77 kWh. Naravno, poslednja će omogućiti i najveću autonomiju kretanja, od nekih 550 km po WLTP ciklusu. No, poslednje informacije kažu da će ova varijanta biti dostupna samo kao četvorosed!

Dakle, električni hedžbek ostaće u izdanju sa najvećim dometom samo sa četiri sedišta, što je ozbiljna mana za oakav automobil. ID.3 u pomenutom izdanju neće imati mogućnosti ni krovnog prozora, a sve se da objasniti jednom jednostavnom činjenicom – dometom.

Kako bi autonomija bila što veća, u Volkswagenu su se odlučili na štednju na masi. Manja masa jednako je veći domet, te otud ovakve odluke nemačkih inženjera.

Uočeni su određeni čudni nedostaci i kod prve serije modela ID.3 koja će nositi oznaku First Edition. Ovi automobili imaće samo jednozonski klima uređaj, a na spisku opreme nema poluautonomnog sistema odnosno onoga što Volkswagen zove „Park Assist“.

Očigledno je da će ID.3 biti pun iznenađenja, samo je sada pitanje koja će da prevagnu, ona pozitivna ili negativna.

AutoRepublika 

(1826)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Ja im savetujem da izbace ekrane. Štedi se na masi zarad autonomije i rešen problem oko softvera. 🙂

Don

Dobar savjet, dzoniz:-) ko je imao prilike da sjedne u to čudo od prometala, imao je prilike da uoči sijaset grešaka, očajne izrade i upotrebljenih materijala, onaj hondin Elektroauto izgleda po svemu kao svemirski brod u odnosu na ovaj jadni vw.a prodaju se po istoj cijeni.