1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang iz „Bullitta“ prodat za rekordnu sumu
Ford Mustang iz „Bullitta“ prodat za rekordnu sumu
1

Ford Mustang iz „Bullitta“ prodat za rekordnu sumu

592
1
Podelite sa prijateljima:

U januaru prošle godine internetom je odjeknula vest da se dogodio jedan od najvećih takozvanih „Barn Finds“ (pronalazaka davno „zaturenih“ automobila) u istoriji američke automobilske industrije. Ford Mustang iz 1968. godine, koji je Stiv Mekvin vozio u kultnom filmu „Bullitt“ iz iste godine, je predstavljen javnosti zajedno sa istoimenim modelom za 2019. godinu, a o ovome ste imali prilike da čitate na našem sajtu.


Za snimanje filma su korišćena dva primerka, a jedan od njih, i ujedno jedini koji je još uvek u originalnom stanju, je upravo prodat za čak 3,74 miliona američkih dolara. To je rekordna suma za jednog Mustanga i daleko više nego što dosadašnji rekorder Shelby Super Snake iz 1967. godine koštao (poslednji put je promenio vlasnika pre nekoliko godina za sumu od 2,2 miliona dolara).

U svakom slučaju, dosadašnji vlasnik „Bullitta“ je bio čovek po imenu Šon Kijernan, čiji je otac Robert kupio automobil početkom sedamdesetih godina prošlog veka, a od 1980. godine se nalazio u hangaru. Osvežen je prošle godine i vraćen u vozno stanju. U isto vreme Šon je najavio da će svog ljubimca uskoro staviti na aukciju.


U gradu Kisimi, smeštenom u američkoj saveznoj državi Floridi, je upravo održana čuvena Mecum aukcija, na kojoj je novi kupac morao da izdvoji 3,4 miliona dolara za automobil i još dodatnih 340.000 dolara za „troškove organizacije aukcije“.

Nepoznato je ko je novi kupac, ali se spominje čovek po imenu „Frenk“. Mnogi nagađaju da se radi o familiji Lerija Milera, dugogodišnjeg kolekcionara retkih Fordovih modela. Iako Leri više nije među živima, on takođe ima sina Frenka pa nije bilo teško uspostaviti konekciju. Ironično, Frenk je takođe ime Stiv Mekvinovog karaktera iz filma.


Zanimljivo je da „Bullitt“ ipak nije uspeo da obori rekord za jedan „Muscle Car“. Na ovoj istoj aukciji pre šest godina kupac je platio čak 3,5 miliona dolara za Plymouth ‘Cudu, kabriolet sa Hemi motorom iz 1971. godine.

AutoRepublika

(592)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Nije lose za auto koji je nov kostao $3.500 …