1. Home
  2. Vesti
  3. Da li ćemo dobiti najskuplji Ford Mustang na svetu?
Da li ćemo dobiti najskuplji Ford Mustang na svetu?
0

Da li ćemo dobiti najskuplji Ford Mustang na svetu?

356
0
Podelite sa prijateljima:

U industriji klasičnih automobila, Ford Mustang je jedno od najvećih imena. Od kada je debitovao pre 55 godina, ovaj američki velikan predstavlja odličnu kombinaciju besmrtnog dizajna, performansi i poželjnosti.

Većina modela je relativno pristupačna čak i nakon restauracije, ali se s vremena na vreme pojavi i neki čija cena lagano ulazi u kategoriju egzotičnih modela. Jedan od njih, a koji je korišćen u kultnom filmu “Bullitt“, će uskoro verovatno oboriti rekord kada novi vlasnik odluči da izdvoji brdo zelenih novčanica.. Originalni priču o tom vozilu možete pročitati ovde.

Za snimanje filma “Bullitt“ su korišćena dva zelena modela iz 1968. godine, a njihova sudbina je dugo godina bila velika enigma. Jedan je pronađen u Meksiku pre oko dve godine i trenutno je u procesu restauracije, ali je mnogo interesantniji model u originalnom stanju koga je srećnik u čijem je posedu, početkom prošle godine prikazao javnosti.

Otac vlasnika ovog Mustnga, odnosno Šonov otac, Robertna je kupio konkretni Mustang početkom sedamdesetih godina, a nakon kvara sa kvačilom je proveo poslednjih tridesetak godina u hangaru u američkoj saveznoj državi Tenesi. Iako je Kirnan izjavio da je Mustang “deo porodice i da nema nameru da ga proda“, očigledno se predomislio pošto će se ovaj automobil uskoro pronaći na aukciji.

Kako prenosi čuvena aukcijska kuća Mecum, potencijalni kupci će moći da pošalju svoje ponude u januaru kada se održava skup u gradu Kisimi (savezna država Florida).

Čuveni ekspert za Fordove klasične automobile Kevin Marti kaže da ne sumnja da će Mustang iz “Bullitta“ oboriti rekord i to sa velikom razlikom. A da bi uspeo u tako nečemu moraće da nadmaši cifru od 2,2 miliona američkih dolara. Naime, toliko je novi vlasnik morao da izdvoji početkom godine za prototip model Mustanga Shelby GT500 Super Snake iz 1967. godine.

AutoRepublika

(356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments