1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover ubeležio pad prodaje u 2019. godini
Jaguar Land Rover ubeležio pad prodaje u 2019. godini
0

Jaguar Land Rover ubeležio pad prodaje u 2019. godini

174
0
Podelite sa prijateljima:

Prethodna godina je bila poprilično teška za JLR. 

Britanski proizvođači koji su u rukama indijske Tate, ostvarili su pad prodaje od 5,9% u 2019. godini. Kao glavni razlog za ovakav rezultat, čelnici JLR-a navode pad potražnje za dizel automobilima u Evropi, kao i manju potražnju u Kini.

Dva brenda sa Ostrva kumulativno su prodala 557.706 vozila u protekloj godini. Od toga, Land Rover je isporučio 396.105 uz pad prodaje od 3%, dok je Jaguar dostavio 161.601 automobil, uz minus od čak 11% u odnosu na uspeh iz 2018. godine.

Ipak, nije sve tako crno za JLR. Prva polovina godine je kako sami kažu bila užasna, da bi u poslednjih pet meseci uspeli da se stabilizuju. U decembru britanska grupa uspela je da ostvari rast prodaje od 1,3% i isporuči 52.814 automobila na globalnom nivou.

Iako je i Land Rover ostvario pad prodaje, on je procentualno mnogo manji od onoga što je ubeležio Jaguar. Potonji brend posebno je pod pritiskom zbog sve starije game vozila i sedana u gami koji rapidno gube bitku sa SUV modelima.

Indijski Tata Motors se nada da će JLR uspeti da uštedi značajne svote novca nakon što su objavili partnerstvo sa BMW-om na razvoju elektromotora i ostalih komponenti za EV modele.

AutoRepublika 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments