1. Home
  2. Vesti
  3. Najbrža limuzina na svetu dobila specijalno izdanje
Najbrža limuzina na svetu dobila specijalno izdanje
2

Najbrža limuzina na svetu dobila specijalno izdanje

764
2
Podelite sa prijateljima:

Dodge Charger Hellcat je postao ikona onog momenta kada je napustio fabriku. Sa preko 707 konjskih snaga ispod haube i maksimalnom brzinom od 330 km/h, ova američka limuzina važi za jednu od najbržih u istoriji, a sada na tržište stiže i posebna verzija koja nosi Octane Edition oznaku.

Dostupan u crnoj i beloj boji, Octane Edition je uglavnom kozmetični paket opreme i odnosi se na upotrebu trkačke trake, retrovizore i felne u suprotnoj boji od ostatka automobila. Spomenute felne su 20-inčne i preuzete su od jednog drugog Dodga, i to Challengera Scat Pack. Octane Edition stiže i sa Brembo kočnicama u crvenoj boji, a slična kombinacija boja se može primetiti i u enterijeru.


Sa mehaničke strane, agregat je i dalje 6,2-litarski benzinac sa kompresorom, a snaga i dalje iznosi 707 „konja“ uz 880 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Brojevi ubrzanja se nisu promenili pa tako ubrzanje iz mesta do 100 km/h traje samo 3,4 sekunde dok je maksimalna brzina 330 km/h.


Ovo bi kupcima mogla da bude jedna od poslednjih prilika da pazare ovaj fantastični automobil pošto su sve učestalije priče da će potpuno novi model debitovati u roku od dve godine. Za razliku od sadašnjeg modela, naslednik će pružati pogon na prednje točkove i efikasnije agregate u konfiguraciji od četiri i šest cilindara.

AutoRepublika

(764)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

kada FCA jednog dana propadne kao što su i Saab, Pontiac, Rover i dr. žao će mi biti samo Dodgea, trebalo bi njega izdvojiti u posebnu firmu kao što su i Ferrarija

Stari Dejan

Da se ugasi GM ne bih ni trepnuo. Šta više, bilo bi mi baš drago. Da se ugasi Ford mislim da bi Mustang bio ogroman gubitak za auto svet. Ali ako ode Chrysler, bilo bi mi žao kako marke Dodge tako i samog Chryslera, uvek su mi se sviđali njihovi 300 modeli, obe verzije C i onaj stari M