1. Home
  2. Sajmovi
  3. Krosover Changan Uni-T nastupa u Ženevi
Krosover Changan Uni-T nastupa u Ženevi

Krosover Changan Uni-T nastupa u Ženevi

198
0
Podelite sa prijateljima:

Salon automobila u Ženevi počinje za, sada već manje dva meseca, što proizvođače stavlja u poziciju da su prinuđeni da malo ubrzaju tempo priprema za martovske premijere. Među onima koji željno iščekuju taj 5. mart, kada će se otvortiti kapije Palexpo centra, je i kineska kompanija Changan koja je među prvima najavila svoju premijeru.

Azijski Changan je poznat po tome da je ranije nastupao na Salonu automobila u Frankfurtu, dok će na svom prvom pojavljivanju na švajcarskoj smotri automobila od najvećeg globalnog značaja, Kinezi predstaviti novi krosover Changan Uni-T koji je u toku razvojnog perioda nazivan radnim imenom S202.

SUV poseduje pet vrata spakovanih u karoserijski koncept dužine 4.515 milimetara uz međuosovinski razmak od 271 centimetra. Novi krosover je uneo i novi stilski duh u gami, pa tako sa svojim radikalnijim, izražajnijim dizajnom ne asocira ni na jedan ranije predstavljeni model ove kineske kompanije.

Što se tiče interesantnih detalja u vezi izgleda vozila, pa i prateće opreme koju nudi, treba pomenuti diodnu rasvetu, sklopive ručke za otvaranje vrata, interesantan spojler na poklopcu prtljažnika i dvostruki par završetaka izduvnih cevi trapezoidnog oblika. Novajlija će iz fabrike izlaziti postavljen na točkove promera od 17 do 19 inča.

Fotografije i zanimljivosti iz enterijera još uvek nisu dostupni javnosti. Međutim, znamo da će kupci Changana Uni-Ta moći da biraju između dve pogonske grupe. Radi se o benzinskim turbo jedinicama zapremine od 1,5 i 2,0 litara. Po svim izgledima, snaga će biti distribuirana jedino ka točkovima ispred vozača uz izostanak AWD opcije, što nije retkost u ponudi proizvođača na tržištu najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Očigledno je da je kompanija Changan odabrala baš ovaj novi krosover kako bi izgradila nekakav inicijalni odnos s evropskim kupcem, na čemu namerava da kasnije dalje gradi emotivnu relaciju koja bi pomogla boljim komercijalnim rezultatima. Ipak treba znati, a o tome smo u više navrata i pisali, automobili marke Changan se već nalaze na evropskom tržištu. Počev od 2013. godine, kupci u Rusiji mogu pazariti vozila ovog brenda.

AutoRepublika

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments