1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford Focus RS dolazi s električnom zadnjom osovinom i preko 400 ks
Novi Ford Focus RS dolazi s električnom zadnjom osovinom i preko 400 ks
0

Novi Ford Focus RS dolazi s električnom zadnjom osovinom i preko 400 ks

985
0
Podelite sa prijateljima:

Mogao bi da pristigne ranije nego što se očekuje.

U Evropi, Ford svakih 135 sekundi proda jedan Ford Focus. Četvrta generacija je već iznedrilaa ST verziju u benzinskom i dizel izdanju i hedžbek i karavan karoserijskim verzijama, uz izbor šestostepenog manuelnog i sedmostepenog automatskog menjača.

Mada je ST bez dileme sjajan, ima dosta onih koji bi ipak pričekali na dolazak RS verzije. Dok su sva tri prethodna Focus RS modela bila lansirana krajem životnog ciklusa odgovarajuće generacije, čini se da će Ford ovoga puta stvari odraditi drugačije. Ukoliko je verovati najnovijim izveštajima, Focus RS će biti model za 2021., što znači da oficijelno predstavljanje možemo očekivati tokom sledeće godine.

Ipak, ove vesti ćemo za sada uzeti kao glasine, sa dozom rezerve, uzimajući u obzir da nismo videli bilo kakve špijunske fotografije Focusa RS.

„Hiperheč“ će zadržati 2,3-litarski EcoBoost motor prethodnog modela, ali uz blagu hibridnu asistenciju, koja donosi dodatnu snagu i manju potrošnju. Značajna promena koja se planira za turbočetvorocilindraš je što će njegova snaga biti isporučivana isključivo na prednje točkove.

To ne znači da će se rival Mercedes-AMG-a A45 prebaciti na prednji pogon, jer sudeći po izvesnim informacijama, inženjeri „plavog ovala“ pripremaju nešto posebno za zadnju osovinu. Naime, četvrta generacija Focusa RS bi trebalo da koristi eTwinster sistem, razvijen od strane GKN Automotivea, što u prevodu znači da se radi o osovini na čisto električni pogon. „Drift“ režim bi mogao da nastavi da bude u opticaju, što ga takođe stavlja naspram modela iz Afalterbaha.

Dok još uvek aktuelni Focus RS raspolaže s 350 konja, njegov naslednik bi trebalo da probije brojku od 400 ks, što znači da će zaista biti „na repu“ AMG A45 S-a (421 ks).

AutoRepublika

(985)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments