1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Stelvio vs BMW X3 M Competition – pobeda bez većih problema (VIDEO)
Alfa Romeo Stelvio vs BMW X3 M Competition – pobeda bez većih problema (VIDEO)
3

Alfa Romeo Stelvio vs BMW X3 M Competition – pobeda bez većih problema (VIDEO)

3.89K
3
Podelite sa prijateljima:

Tokom 2018., trke ubrzanja u SUV segmentu su mahom uključivale Mercedes-AMG GLC 63 protiv Alfe Romeo Stelvio Quadrifoglio. Sada im se konačno pridružio i BMW s X3 M.

Preciznije, ovde je reč o X3 M Competition izdanju, koje je što se snage tiče u skladu s GLC 63 S i Alfom.

I Stelvio i X3 M su izjednačeni sa 510 ks, uz maksimalni obrtni moment od oko 600 Nm. Ono što jeste bitno je da Stelvio poseduje V6 motor s cilindarskim redovima pod 90 stepeni, izveden iz Ferrarijeve ekspertize, kao i da je oko četrdesetak kilograma teži.

Uprkos brojkama, Alfa Romeo je bez problema ostavio BMW iza sebe u obe trke.

Bavarski SUV ispod haube poseduje redni twin-turbo šestocilindraš, koji je prava ikona među „bimerofilima“, a X3 M je prvi svoje vrste u minhenskoj gami. S druge strane, Quadrifoglio na najbolji način nosi italijanski duh, doduše uz nešto višu cenu nego što bi to ljubitelji marke želeli.

Kada smo već kod „skupocenosti“, TFL ekipa je na druženje dovela i Tesla Model X, koji na spisku „žrtava“ ima neka pedigrirana imena.

Čak, ne radi se o „Ludicrous“ modelu, što znači da nema „pakleni“ start na kakav smo navikli kod Tesle. Međutim, to električnom SUV-u nije nimalo smetalo da „otrese“ svoje SUS rivale.

AutoRepublika

(3886)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Alfa power! Reko sam ja 2016, da će svabama trebati najmanje 10 godina da naprave nešto slično Alfi iz 2016. Još da alfa ulaze i pojačava motore svake godine ko što to svabe rade, ne bi ih stigli za 2 decenije.
Nadalje, glupo je prikazivati „testove“ u jedinoj disciplini u kojoj e štakori mogu ostvariti prednost, a to je ubrzanje od 0 do 100.
Zašto nema testova neprekidne vožnje brzinom 150km/h recimo, pa da vidimo dokle će stići, ili vožnje od 1000km u komadu, ili vožnje po stazi jedno 20 krugova?

hercegovac

Alfa Romeo sam vozio i stvarno je startno i povozito vozilo, jako zabavno za voznju. Steta sto prema listama pouzdanosti ne slovi za pouzdano vozilo, iako licno nisam imao mnogo problema sa mehanikom, osim par stvari sa strujom. Ima Alfa posebnu draz, istina.

Zoca

Dobar kanal Fast line.