1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Fiat 500 stiže naredne godine
Električni Fiat 500 stiže naredne godine
0

Električni Fiat 500 stiže naredne godine

487
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat je potvrdio da će 500 Elletrica ući u proizvodnju u drugom kvartalu 2020. godine.

Po svemu sudeći, onda će prava premijera ovog automobila biti zakazana za Salon automobila u Ženevi sledeće godine.

Italijanska marka ima velika očekivanja od električnog izdanja čuvenog „fiće“. Cilj je da se na godišnjem nivou plasira na tržište 80.000 primeraka, što je veoma ambiciozan plan s obzirom na to da je u pitanju jedan električni automobil. Ovakvi modeli su em značajno skuplji od konvencionalnih, em je potražnja za njima još uvek poprilično mala.

Fiat je za sada u potpunosti misteriozan kada je reč o tehničkim specifikacijama modela 500 Elletrica. Zna se da će ovaj automobil koristiti novu platformu koju je FCA razvila za električna vozila.

Pomenuta arhitektura je modularna, te će naći primenu i u automobilima nešto većih gabarita od električnog „fiće“. Ova platforma trebalo bi da bude osnova i za električno izdanje modela Panda.

Italijanski stručni mediji prenose glasine da će početna cena za 500 Elletrica iznositi oko 30.000 evra. Fiat računa na sve veću potražnju za električnim automobilima u Evropi, kao i na dobar plasman u Kini. Osim toga, električni Fiat 500 biće u ponudi i u Severnoj Americi.

AutoRepublika

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments