1. Home
  2. Sajmovi
  3. Mercedes i BMW otkazali živi nastup na CES-u
Mercedes i BMW otkazali živi nastup na CES-u
0

Mercedes i BMW otkazali živi nastup na CES-u

184
0
Podelite sa prijateljima:

BMW i Mercedes-Benz se pridružuju podužem spisku viđenijih kompanija koje su najavile izmenu prvobitnih planova u vezi učešća na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show – CES) u Las Vegasu. Nijedna od ovih firmi se tako neće priključiti živom predstavljanju na CES-u, a kao razlog je navedeno ponovno divljanje novog korona virusa, posebno njegove mutacije zvane Omicron.

Očekivalo se da BMW predstavi koncept panela karoserija koje su u stanju da menjaju sopstvenu boju, kao i da ćemo videti sistem bioskopskog prikazivanja sadržaja unutar putničke kabine. Bilo je i priča da će krosover iX M60 biti predstavljen na ovoj manifestaciji, ali sada to sve pada u vodu, a BMW najavljuje da će upriličiti digitalno predstavljene događaje, umesto živog nastupa u Las Vegasu.

Uostalom, evo saopštenja iz kompanije BMW AG, ovim povodom:

„BMW grupa predstavlja inovacije na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu već duži niz godina. Ipak, sada smo usled pandemije, primorani da planirane medijske aktivnosti, sa CES-a izmestimo na digitalnu platformu kojom će biti upravljano direktno iz Nemačke“.

Mercedes-Benz je, saglasno izveštajima iz zapadnih medija, odustao od učešća na CES-u. Cnet je priču prvi preneo, dok je redakcija onlajn lista Motor1.com kontaktirala Mercedes-Benz, kako bi vest dobila i zvaničnu potvrdu da će se i Daimler preorijentisati na digitalnu formu prezentacije. Od ranije je poznato da će sutra biti predstavljen koncept Vision EQXX.

Na ovaj način se i nemački brendovi solidarišu s američkim General Motorsom, čiji je novi električni pikap kamionet Chevrolet Silverado trebalo da debituje na tom skupu. Otkazivanje nastupa General Motorsa nikako ne znači da se i premijera vozila odlaže, već samo da se seli na digitalnu platformu.

S druge strane, Hyundai i Chrysler ostaju pri odluci o nastupu. Dok će Korejci predstaviti potpuno novu platformu mobilnosti, dotle će američki brend debitovati s konceptnim električnim krosoverom nazvanim Airflow.

Za kraj još da kažemo da CES ove godine startuje 5. januara i traje do 8. januara. Svi posetioci zbivanja u američkoj saveznoj državi Nevadi, moraće da budu (re)vakcinisani, a i pored toga će od njih biti zahtevano da nose zaštitne maske. Organizator najavljuje da je uspeo da obezbedi i platforme za testiranja na zloglasni virus, i to na licu mesta.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments