1. Home
  2. Vesti
  3. VW ID.3 Variant izgleda kao Golf karavan budućnosti
VW ID.3 Variant izgleda kao Golf karavan budućnosti
0

VW ID.3 Variant izgleda kao Golf karavan budućnosti

226
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je nedavno predstavio koncept pod imenom ID Space Vizzion, na Salonu automobila u Los Anđelesu. S obzirom da se na istoj manifestaciji pojavio Ford Mach-E, nemački pulen nije privukao mnogo pažnje. Naravno, ipak je reč o interesantnom debiju.

Vizzion izgleda kao porodični karavan. Nakon što je Golf Sportwagen „eutanaziran“ u SAD, kao i Alltrack, u VW-u su smatrali da Amerikancima treba da se ponudi nešto u karavanskom stilu. Nemačka marka retko kada predstavlja koncept koji neće imati i serijskog naslednika, ali zbog tehnoloških prepreka u vidu nove električne platforme, na Space Vizzion ćemo verovatno čekati naredne tri godine.

Na renderu nije serijska verzija već vizija ID.3 Varianta Klebera Silve. U čemu je razlika? Nekako, izgleda više namenjen evropskom tržištu, a uprkos izdašnom međuosovinskom rastojanju, ovaj automobil će biti veličine Golfa Alltrack.

S druge strane, koncept iz Los Anđelesa je ogroman. Njegova puna dužina iznosi 4.958 milimetara, tek nešto manje od Atlasa s tri reda sedišta. Visina od 1.530 milimetara je dobro zamaskirana masivnim naplacima od 22 cola, poput onih na RS Q8.

Kada električni automobili postanu više „mejnstrim“, Volkswagen će bez dileme u gami imati i karavan. Možda bi uz korišćenja više delova postojećeg ID.3, mogli nešto i da uštede.

Bilo kako bilo, Golf Variant je tu, trebalo bi da debituje sledeće godine, verovatno tokom trećeg kvartala. Ono što jedva čekamo je Golf R Variant, koji bi trebalo da pristigne sa 330 konja iz hibridne postavke s 2,0-litarskim turbomototom. Ipak, ne zaboravimo da bi twin-motor sistem u ID-u mogao da bude isto tako brz, s preko 300 ks i sprintom do „stotke“ ispod šest sekundi.

AutoRepublika

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments