1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M4 CSL stupa na scenu?!
BMW M4 CSL stupa na scenu?!
0

BMW M4 CSL stupa na scenu?!

1.37K
0
Podelite sa prijateljima:

Da li je ovo konačni povratak legendarne CSL značke?

Dugo godina nismo imali priliku da vidimo CSL oznaku na nekom BMW M proizvodu. Poslednji je bio čuveni M3 E46 CSL, automobil za koji mnogi kažu da je poslednji pravi M3. M3 CSL je svojevremeno upisao 1.383 prodata automobila.

Nove glasine kažu da će BMW vratiti ovaj sufiks u život, i to kod M4, pa ćemo imati priliku da vidimo performantno „četvorku“ u Coupe Sport Leichtbau izdanju. Vest koja se nalazi u koloni automobilskih tračeva potekla je sa foruma portala Bimmer posts gde jedan od članova navodi da je blizak kompaniji te da će „plavo-beli propeler“ početki sa proizvodnjom M4 CSL u julu 2022. godine.

Ukoliko do toga dođe treba očekivati da proizvodnja bude limitirana, i teško da će biti montirano više od 1.000 jedinica. Kako je Bimmer post više puta do sada uspešno najavljivao novitete BMW-a, trebalo bi se voditi mantrom da gde ima dima, ima i vatre.

Ako budući M4 CSL bude ostao dosledan svom DNK, onda će imati pogon na zadnjim točkovima i snaga će se na iste prenositi putem manuelnog menjača. Ono što bi još trebalo da bude primenjeno jeste stroga dijeta za potentnu „četvorku“, jer se od CSL vozila očekuje da bude lakše u odnosu na izvorni model. Tako je M3 CSL generacije E46 imao za 100 kg manju masu od standardnog M3 te iteracije.

Kako najave kažu da će proizvodnja početi sredinom naredne godine, onda premijeru M4 CSL treba očekivati početkom 2021.

AutoRepublika 

(1372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments