1. Home
  2. Vesti
  3. Kia zakazala premijeru evropske varijante modela Sportage za 1. septembar
Kia zakazala premijeru evropske varijante modela Sportage za 1. septembar
0

Kia zakazala premijeru evropske varijante modela Sportage za 1. septembar

268
0
Podelite sa prijateljima:

Naredne nedelje videćemo Sportage namenjen evropskim kupcima.

Sa ovim SUV-om smo se već upoznali, ali su detalji za tržište na Starom kontinentu ostali skriveni. Ne zadugo, jer će naredne nedelje Kia saopštiti podatke o ovom vozilu.

Prvi javni debi Sportagea u Evropi biće u Minhenu, na tamošnjem auto-salonu koji će se održati tokom sledećeg meseca. Korejci su već potvrdili da će u prestonici Bavarske prikazati plug-in hibridno izdanje.

Poznata su nam dva motora za kupce u Južnoj Koreji. Oni će moći da biraju između 1,6-litarskog turbo benzinca (sa četiri redno postavljena cilindra i 180 ks) ili dvolitarskog turbo dizelaša od 186 “grla”. Benzinski agregat dolazi uparen sa šestostepenim ručnim menjačem ili sedmostepenim automatikom, dok je dizelaš dostupan samo sa automatskom transmisijom sa osam stepeni prenosa.

Moguće je da će obe navedene pogonske jedinice biti dostupne i u Evropi. No, sigurno je da ovdašnje potrošače čekaju i drugi motori, pre svega plug-in hibridi. Većinu pojedinosti saznaćemo već 1. septembra za kada je zakazana zvanična premijera.

AutoRepublika 

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments