1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M2 ostaje model sa pogonom na zadnje točkove
BMW M2 ostaje model sa pogonom na zadnje točkove
0

BMW M2 ostaje model sa pogonom na zadnje točkove

103
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka premijum marka nema nameru da modelu M2 podari pogon na sve točkove, makar ne u narednoj generaciji.

Čovek zadužen za Seriju 2 u BMW-u, Gernot Štul, potvrdio je da će ovaj automobil ostati veran tradiciji plavo-belog propelera kada su u pitanju zadnji pogon i manuelni menjač.

„Jasno je da pogon na obe osovine i automatska transmisija imaju svoje prednosti. Ali M2 je od svog nastanka model koji je namenjen puristima. Cilj je da tako i ostane“, rekao je Štul.

On je dodao da su takvi planovi za narednu generaciju, a da o onome što je iza toga još uvek ne može ništa da govori. Štul se dotakao i pitanja o performantnoj Seriji 1, te je kazao da su male šanse da M odeljenje plasira takvo izdanje.

„U pitanju je kompaktni automobil, a mi u M portfoliju već imamo M2 koji je slične veličine, tako da postoji taj problem. Do sada nije bilo govora o performantnoj Seriji 1“, kazao je Štul.

Rukovodilac BMW-a najavio je da će naredna generacija M2 pomeriti granice kada su u pitanju performanse kod ovakvog tipa automobila. „Možete očekivati napredak na svim poljima“, zaključio je Gernot Štul.

AutoRepublika 

(103)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments