1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia razvija model smešten između Dustera i Sandera Stepwaya
Dacia razvija model smešten između Dustera i Sandera Stepwaya
4

Dacia razvija model smešten između Dustera i Sandera Stepwaya

6.37K
4
Podelite sa prijateljima:

Dacia će uskoro prezentovati taze model koji će u portfelju marke zauzeti mesto između etabliranih aduta nazvanih Sandero Stepway i Duster. Najava je došla iz usta potpredsednika grupacije Renault i izrečena je na Salonu automobila u Minhenu.

Izvršni potpredsednik grupe Renault Žil le Born, a koji je ujedno i nadležan za pitanja mašinstva, potvrdio je na Salonu automobila u Minhenu da će Dacia lansirati novitet smešten u gore opisan segment. Vest o tome je preneo portal iz postojbine Dacije koji se odaziva na adresu Profit.ro.

Već znamo da Dacia ima dva važna događaja u naredne dve godine. Misli se, naravno, na predstavljanje nove generacije Dustera i taze Bigstera, koji će biti najveći Dacijini model do sada. Pored ova dva, proizvođač iz Mijovenija priprema još jedan model, nešto manjih dimenzija, koji bi trebalo da se nalazi u rasponu između Sandera i Dustera, a najverovatnije će imati maksimalnu dužinu od 4,2 metra.

O mogućnosti lansiranja ovakvog automobila ranije je pričao Ksavijer Martinet, potpredsednik marke Dacia sa zaduženjima u oblasti marketinga, prodaje i poslovanja Dacije, a sada je to potvrdio Žil le Born.

Tako će lansiranje novog SUV-a B segmenta popuniti jaz između dueta po imenu Sandero Stepway i Dacia Duster treće generacije. Ovaj jaz će se još malo povećati, jer će nova generacija Dustera, prema onome što se da zaključiti na temelju preliminarnih informacija, biti nešto veća od sadašnje. Novi model će biti lansiran posle 2025. godine, kada ćemo videti serijski oblik novog Bigstera. Međutim, lansiranje ovog novog modela bi trebalo da se dogodi pre 2028. godine, za kada je zakazano predstavljanje nove generacije Sandera.

Dacia trenutno radi na razvoju nove generacije platforme CMF-B sa ulaznim specifikacijama, koja će imati i električnu varijantu, CMF-BEV. Ovo će činiti osnovu budućih električnih modela proizvođača, koji će biti lansirani uporedo sa stupanjem na scenu zabrane motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Aktuelne najave se tiču 2035. godine.

AutoRepublika

(6371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sa 4,2 m duzine ovaj „grubijan“ bice konkurent VW T-Roku! Dopada mi se dizajn – kada je vec SUV onda neka bude pravi! Da vidimo jos kakav ce biti pogon.

MRN

Verovatno iste pogonske grupe kao i Jogger, koji sa Sandero Stepway-em deli sve – osim hibrida.

Nedjo

Dzaba sve kad e plastičetina grdna od auta

Igi

Za koju i tako plastičetinu svakako nemaš para i ako je čitav koncept osmišljen za siromašne…ali ne toliko siromašne…