1. Home
  2. Vesti
  3. Naslednik Nissana 370Z se testira na Nirburgringu
Naslednik Nissana 370Z se testira na Nirburgringu
0

Naslednik Nissana 370Z se testira na Nirburgringu

146
0
Podelite sa prijateljima:

Sportski automobili doživljavaju renesansu, koju je pokrenula na prvom mestu Toyota Supra. Mazda otvoreno govori o RX-8, a Nissan je izgleda konačno počeo da priprema novi Z model.

Z serija je prošla kroz mnoge evolucije tokom godina, i to s velikim uspehom, međutim, Nissan od Nismo izdanja od pre nekoliko godina, nije učinio ništa na tom planu, a čak je i dotični model bio nekako nekonkurentan.

U okviru automobilske industrije je sasvim prirodno da se omiljeni sportski modeli menjaju na pijedestalu, a Nissan je verovatno shvatio da su Z i GT-R suviše značajni za kompaniju da bi ih se ona odrekla, bez obzira što prodaja moža ne podržava u potpunosti njihov razvoj.

Ono što znamo je da dva Nissanova sportska modela, bez obzira što su vremešna, neće dobiti naslednike smesta. Međutim, japanska marka je započela testiranje jednog prototipa.

Navodno je kao reper uzeta upravo Toyota Supra. 370Z prototip krase veći usisni otvori, nešto veći prednji spojler, a nema svetala za maglu. Da li je reč možda o turbomotoru? Z modeli nisu poznati po topme, ali je Nissan kreirao 300ZX s turbo V6 agregatom od 300 ks.

Prošle godine, Renaultov strateški partner je isporučio 3.468 Z primeraka, uključujući kupe i kabriolet. Tokom prvih devet meseci 2019., kompanija je prodala još 1.853, što je pad od 31 odsto.

Tokom godina, bilo je dosta glasina o nasledniku, a spominjan je 2,0-litarski turbomotor iz Meganea RS, 3,0-litarski turbo, pa čak i pogon na prednje točkove. Trenutno, ono što je Nissanu neophodno je da delimično elektrifikuje novajliju, a nije u prilici da pozajmi motor, kao što je to Toyota uradila sa BMW-om.

Međutim, uzimajući u obzir da je 370Z uvek tehnološki bio blizak sa Infiniti kupeima G serije, sasvim je moguće da je ovde reč o 3,0-litarskom V6 biturbo motoru sa 400 konja i sasvim moguće pogonom na sve točkove.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments