1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi Eclipse Cross tek stigao, a već na akciji
Mitsubishi Eclipse Cross tek stigao, a već na akciji
2

Mitsubishi Eclipse Cross tek stigao, a već na akciji

313
2
Podelite sa prijateljima:

Kada automobilski entuzijasta spoji marku Mitsubishi sa Eclipse oznakom, neminovna je asocijacija na sjajni sportski kupe. Međutim, japanski proizvođač je ovaj put, u skladu sa zahtevima tržišta, zvučni naziv upotrebio za jedan SUV model čija je prodaja upravo započela na teritoriji Srbije.

Ono što je ovde interesanto se odnosi na činjenicu da je cena osnovnog modela, sa uključenim porezom na dodatu vrednost 24.990 evra, ali da se isti primerak već od samog starta prodaje može dobiti po akcijskoj ceni koja je za 3.000 evra (blizu 15%) niža od proklamovane u cenovniku.

U neka druga vremena, običaj distributera je bio usklađen sa tržišnom logikom, pa su automobili bivali sve jeftiniji sa protokom vremena, odnosno prodajna cena je bila u direktno proporcionalna dužini vremena koje je određena generacija vozila provela na tržištu.

Danas to više očigledno nije slučaj, pa ostaje da svako prosudi za sebe da li je ovo vanserijski dobra ponuda ili je vanserijska uvreda za inteligenciju kupca.

Što se nas tiče, logika je jasna, prodaja još nije ni počela, popusti se odobravaju na cene po kojima su se neke transakcije u prošlosti već odigrale.

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, kada je posao zastupanja Pežoa za Srbiju u drugoj polovini 2014. godine od „Verana“ preuzeo makedonski Euroimpex ( za Srbiju, CG i Makedoniju, a delom i za BiH, ako se ne varam), prvo što su uradili, jeste da su u Srbiji „naduvali“ cene za po par hiljada eura, a onda oko pola tog „prirasta cene“ ponudili kao falš popust. Kako su mi se tada u startu ogadili, tako je i ostalo … „Isti ljudi“ koji stoje iza Euroipmex-a su kasnije kupili „Inoto“, kao zastupnika za Mitsubishi i odavno se Inoto i Euroimpex i nalaze i na istoj adresi, u… Pročitaj više »