1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Malibu ipak ide u penziju
Chevrolet Malibu ipak ide u penziju
5

Chevrolet Malibu ipak ide u penziju

179
5
Podelite sa prijateljima:

Proteklog vikenda smo pisali kako Chevrolet Malibu prkosi današnjim automobilskim trendovima na američkom tržištu. Dok je većina rivala eliminisala putničke limuzine i orijentiše se na profitabilnije krosovere, terence i kamionete, Malibu je jedna od retkih (uz Toyotu Camry i Hondu Accord) koju još uvek možete da kupite „preko bare“.

Poslednji put je predstavljen u novoj generaciji još 2015. godine i vozila za modelsku godinu 2025. će krenuti sa serijskom proizvodnjom poslednjeg dana ovog meseca. Tu priču možete da pročitate ovde.

Spomenuta priča jeste istinita i Malibu za 2025. godinu ćete zaista moći pronaći u Chevroletovim izložbeno-prodajnim salonima, ali će serijska proizvodnja biti kompletirana u novembru i ova limuzina će zatim biti poslata u penziju.

Razlog takve odluke leži u električnim četvorotočkašima i General Motors želi da iskoristi fabriku u gradu Kansas Siti za proizvodnju modela Bolt EV. Ovu vest su preneli svi poznatiji američki mediji pre nego što je stigla i potvrda od strane Chevroleta. U fabriku će zatim biti uloženo oko 390 miliona dolara sa ciljem da početkom naredne godine krene serijska proizvodnja električnog krosovera.

Malibu je originalno debtitovao 1964. godine kao luksuzni paket opreme na modelu Chevelle, a „nezavisnost“ je dobio četrnaest godina kasnije.

Američka publika je videla ukupno devet generacija, a Chevrolet kaže da je prodao više od deset hiljada jedinica. Protekle godine 130.342 Jenkija se odlučilo za Malibu, što ga je stavilo na treće mesto u klasi. Trenutno se nudi samo sa 1,5-litarskim turbobenzincem sa 163 konjske snage kao i devetostepenim automatskim menjačem.

I tako pišemo čitulju još jednom velikanu. Možda je nepoznat izvan američkog tržišta, ali „preko bare“ uživa u velikom ugledu, posebno ako je reč o generaciji iz kasnih šezdesetih godina. Malibu, definitivno ćeš nam faliti…

AutoRepublika

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Zasto li ga sahranjuju kada se tako dobro prodaje? To samo americki menadzeri mogu da shvate. Mogli su da razviju sledecu generaciju sa hibridom.

Yankee

’69 Chevelle Malibu je jedan od mojih omiljenih Chevroleta ikada proizvedenih.

comment image

M M

Ti se baššš primaš na ove kršine?
Kolko je ovaj imao brzina i litara.
Da pogađam…. 3 brzine a 6 litara.
Kad se doradi ima 7L ….

Matija

Saglasan! Moj tip je Impala, malo veca i puno elegantnija.

comment image

Yankee

Od svih tih full-size kupea u jeftinoj klasi u to vreme (sredina i kasne 1960-te godine), najvise volim Ford LTD. Ne kazem da Impala nije lepa, Impala je previse ciljada na neki sportski imidz, a LTD na eleganciju.

comment image