1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Porsche i Audi dobitnici u porastu prodaje automobila u Nemačkoj u septembru
Porsche i Audi dobitnici u porastu prodaje automobila u Nemačkoj u septembru
0

Porsche i Audi dobitnici u porastu prodaje automobila u Nemačkoj u septembru

172
0
Podelite sa prijateljima:

Marke Volkswagen grupe su profitirale u septembru u Nemačkoj, gde je prodaja automobila porasla za 22 odsto. Broj novih registracija se podigao na 244.622 prošlog meseca.

Prošle godine je došlo do pada od 30 odsto u septembru, jer mnogi proizvođači, uključujući i VW grupu, nisu bili u prilici da ponude dovoljno modela usklađenih s novopečenim WLTP standardima.

Ovogodišnji septembarski rezultati su „anomalija“, kaže izvor iz automobilske industrije.

Među brendovima VW grupe, broj registracija Porschea je porastao za 431 odsto, dok je Audi napredovao 148 odsto prošlog meseca. Obe marke su bile oštro pogođene poremećajima u isporukama, prouzrokovanim WLTP-om.

Volkswagen je napredovao 96 odsto, Seat 79 a Škoda 28 odsto.

Što se drugih proizvođača tiče, koji su takođe imali dobar mesec, tu su Honda (+118 odsto), Renault (+51 odsto), Hyundai (+36 odsto), Dacia (+32 odsto), Fiat (+27 odsto), Ford (+ 26 odsto) i Mercedes-Benz (+20 odsto).

Bilo je i gubitnika – prodaja Jaguara je pala za čak 47 odsto, Peugeota za 27, dok su BMW i Opel zabeležili minus od 19, odnosno 9 odsto.

Flotna prodaja je porasla za 24, dok je ona koja se odnosi na privatna lica u plusu 19 odsto.

Prodaja benzinskih modela je porasla za 14 odsto (tržišni udeo od 59,9 odsto), dok su dizeli zabeležili boljitak od 24 odsto (tržišni udeo 29,6 odsto).

Broj novih registracija u Nemačkoj je u prvih devet meseci 2019. porastao za 2,5 odsto na 2,74 miliona.

AutoRepublika

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments