1. Home
  2. Vesti
  3. Francuzi najavljuju novu premijum limuzinu
Francuzi najavljuju novu premijum limuzinu
6

Francuzi najavljuju novu premijum limuzinu

2.10K
6
Podelite sa prijateljima:

DS će 24. februara predstaviti svoj novi model, i to sedan. 

Dugo se govori o tome da limuzine nemaju perspektivu, da će ih potopiti navala SUV modela, no uprkos silnim analitičarima i stručnjacima ovakvi automobili nisu još uvek iščezli. Pogotovo ne kada je reč o premijum segmentu.

Očigledno da DS vidi prostora u ovoj klasi i za sebe, te su rešeni da se ovde upuste u borbu sa nemačkom trojkom. Na tizer fotografiji kojom je najavljena premijera vidimo naličje prednjeg dela automobila.

Jasno je da će i ovaj DS sedan preuzeti filozofiju sa velikom rešetkom, no očito je da će ovako postavljena svetlosna grupa činiti anfas znatno atraktivnijim.

O novom modelu DS-a se zna veoma malo. Zvaničan naziv još nije potvrđen ali neki navode da su u užem izboru DS8 i DS9. Kada je reč o arhitekturi navodno bi trebalo da bude postavljen na EMP2, koju inače koristi i Peugeot 508.

Ukoliko je verovati glasinama iz francuskih medija, DS će sigurno ponuditi i plug-in hibridnu varijantu kod novog sedana, a sistem bi mogao biti sličan onom koji koristi DS7 Crossback E-Tense.

DS ističe da su glavni rivali za njegovu novu limuzinu Mercedes E klase, BMW Serije 5 i Audi A6. Ovaj francuski sedan naći će se u prodaji do kraja tekuće godine, a kao glavna tržišta navode se Evropa i Kina.

AutoRepublika 

(2102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Jedva cekam da ga vidim.To bi trebala biti najbolja limuzina a i najveca u ponudi a da je iz Francuske.Renate a i Perzoa nema u tom segmentu jos od VelSatisa i 607-ce.

Balkanboj

Uzalud vam trud svirači,
Nemačke su ale ljute.

Zoca

Peugeot 508 L za Kinu je osnova ,a tamo ce se i proizvoditi.Ne znam kako je PSA ugovorio proizvodnju kada prodaje svoju polovinu u Changanu.Ni sami Francuzi nisu neki optimisti povodom DS 9,ali ko zna.

Don

uvalite je makaronu…al mora da ima dva, tri akumulatora

Slavisa

Nadam se da će imati hidropneumatiku

Bungi

Iskreno sam željan originalne velike limuzine iz Francuske. Znam da se ajkula više ponoviti ne može ali mora biti bar približan XM-u.