1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari će i dalje proizvoditi manje automobila nego što to tržište zahteva
Ferrari će i dalje proizvoditi manje automobila nego što to tržište zahteva
3

Ferrari će i dalje proizvoditi manje automobila nego što to tržište zahteva

988
3
Podelite sa prijateljima:

Za Ferrari, manje će i dalje biti više.

Italijanski proizvođač konstantno dodaje nove modele svojoj gami, a poslednji primerci su F8 Spider i 812 GTS, oba s otvorenim krovom. Zapravo, u bliskoj budućnosti marka iz Maranela će čak skratiti životne cikluse svojih automobila, da bi aktuelne klijente održala srećnim a u isto vreme privlačivši nove kupce. Ono što je interesantno je da sve navedeno ne znači da će Ferrari proizvoditi više jedinica u skladu sa zahtevima tržišta. Upravo suprotno, marka će zadržati svoju ekskluzivnost tako što će sklapati manje automobila, pa će čak i s osmehom na licu svoje kupce naterati da čekaju duže na isporuku.

Ekipa The Drivea je nedavno posetila Universo Ferrari zbog premijere F8 Tributo Spidera i 812 GTS. Tokom tog događaja, šef marketinga i prodaje Ferrarija, Enriko Galijera, u detalje je objasnio buduću proizvodnu strategiju marke, koja za cilj ima da akcionari i dalje budu srećni s tim da marka ne izgubi čak ni delić svoje ekskluzivnosti.

„Ferrari je fokusiran na ekskluzivnost, a ponekad to znači da kupci moraju da čekaju na svoje automobile, da ih sanjaju“, prokomentarisao je Galijera. „Oni će na taj način uživati u njima više. Četvrti kvartal 2018. je bio jedan od najzdravijih perioda kompanije, sa zdravom listom čekanja, možda isuviše zdravom.“ Galijera je čak dodao sledeće, citirajući osnivača kompanije, Enca Ferarija: „Ferrari će uvek isporučivati jedan automobil manje nego što to tržište zahteva.“

Trenutno, proizvođač superautomobila ima listu čekanja od dve ili tri godine za 812 Superfast, koji je debitovao pre dve godine. Drugi model, 812 GTS, uskoro će ući u proizvodnju, ali će samo nekoliko „vrhunskih znalaca“ dobiti šansu da kupe svoj primerak. Da li želite da znate koliko će ih biti proizvedeno? I mi bismo, ali je Galijera odbio da otkrije brojku.

„Strategija Ferrarija da zadovolji akcionare je da kreira novi segment i novi proizvod za taj segment, pre nego da poveća obim proizvodnje“, dodao je on.

AutoRepublika

 

(988)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

jeftinije je postati akcionar ferarija nego kupiti jedan F8 Spider

s mile

Velike su to muke, hoćeš pare ili ekskluzivu, kada je Porše prešao na Dizel ili SUV drvlje i kamenje po njima, ali su bitno povećali prodaju, i sada mali broj kupaca baca drvlje i kamenje zbog SUVa i dizela. A Ferari je mogao odavno da radi na SUVu ali…. tradicija…

nešto preko čega nemci lako prelaze… BMW sa prednjim pogonom, Merc sa A klasom, Porše sa Dizelom….. za neke svetogrđe.. za druge profit….

grumpy