1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Spark je najjeftiniji novi automobil u SAD
Chevrolet Spark je najjeftiniji novi automobil u SAD
0

Chevrolet Spark je najjeftiniji novi automobil u SAD

867
0
Podelite sa prijateljima:

Početna cena za Chevroletov Spark u SAD iznosi 14.395 dolara. 

Ovo će ujedno biti i jedini model u SAD, koji će od početka naredne godine moći da se kupi nov za manje od 15.000 dolara. Do sada je titula najjeftinijeg automobila u Americi pripadala Mitsubishijevom modelu Mirage, no kako je ovaj prošao ažuriranje dobio je i višu cenu koja sada iznosi 15.565 $.

Rivali u sličnom cenovnom rangu su i Nissan Versa za koji je potrebno izdvojiti 15.855 dolara, potom Hyundai Accent koji košta 16.390 zelenih novčanica, dok Kia Rio ima početnu cenu od 16.815 $.

Navedene cene su za modele koji koriste manuelne menjače (osim za Kia Rio koji nema u ponudi „šaltać“). No, kako je poznato da Amerikanci ipak daleko više preferiraju automatsku transmisiju, treba iskazati da jedan Spark sa „automatikom“ košta 15.495 dolara, i i dalje je najjeftinija opcija na tržištu. Sledi ga Mitsubishi Mirage sa CVT menjačem i za njega je neophodno izdvojiti 16.590 dolara.

Subkompakti u Americi već neko vreme gube popularnost, stoga je pitanje koliko će niska cena Sparka uspeti da privuče nove kupce. Iz ove klase u SAD već su povučeni Toyota Yaris, Honda Fit i Chevrolet Sonic…

AutoRepublika 

(867)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments