1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera – Ferrari F8 Spider (GALERIJA)
Premijera – Ferrari F8 Spider (GALERIJA)
0

Premijera – Ferrari F8 Spider (GALERIJA)

189
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari je predstavio duhovnoh naslednika modela 488 Spider. 

Još jedan „at“ bez krova stiže nam iz najpoznatije štale na svetu. Gledano spreda, F8 Spider nije bitno drugačiji od standardnog modela, dok su pozadi razlike ogromne. Naravno, sve izmene uslovljene su postavljanjem kabrio koncepcije kod ovog automobila. Neke od najvećih promena su drugačija svetlosna grupa, novi i daleko veći spojler

Ferrari se odlučio za tvrdi krov umesto platnenog, što F8 Spideru donosi veoma lep izgled čak i kada je krov „navučen“. Italijanska marka ponosi se činjenicom da je za potpuno postavljanje ili uklanjanje krova potrebno svega 14 sekundi. Enterijer kabrio varijante identičan je onom kod standardnog modela.

Srce F8 Spider i dalje je 3,9-litarski V8 turbo agregat koji razvija 720 ks i 770 Nm. U kabriolet izdanju bez tečnosti ovaj automobil ima masu od 1.400 kg, što je za 70 kg više od izvorne varijante. No, iako je F8 Spider ostao bez krova, Ferrari tvrdi da su performanse identične onima kod kupe verzije. Odnosno, ubrzanje do 100 km/h obavlja se za samo 2,9 sekundi, dok je maksimalna brzina blizu 340 km/h.

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom. Svi napredni tehnološki sistemi pomoći vozaču koji su dostupni kod F8 našli su primenu i u F8 Spider.

Ferrari još uvek nije saopštio cenu za ovaj kabriolet, ali se veruje da će osnovna varijanta koštati oko 230.000 evra.

AutoRepublika 

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments