1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen je Ferrari 812 GTS (GALERIJA)
Predstavljen je Ferrari 812 GTS (GALERIJA)
0

Predstavljen je Ferrari 812 GTS (GALERIJA)

937
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari je pred početak Salon automobila u Frankfurtu predstavio još jedan kabrio model. 

Ovaj put u pitanju je 812 GTS koji je zapravo kabrio varijanta modela 812 Superfast. Kako navode pres zvaničnici italijanske marke, pred nama je trenutno najsnažniji kabriolet na svetu. Odnosno najsnažniji serijski kabriolet trenutno dostupan na tržištu.

Ferrari 812 GTS pogoni atmosferski V12 agregat radne zapremine 6,5 litara! Ovaj mamutski motor razvija 789 ks i 718 Nm što mu omogućava impresivne performanse.

Sprint do „stotke“ obavlja se za manje od 3 sekunde, dok se do 200 km/h stiže za samo 8,3 sekunde! Zadrži li se noga dovoljno dugo na papučici gasa, 812 GTS pojuriće sve do 340 km/h, koliko mu iznosi maksimalna brzina.

Kao i nedavno predstavljeni F8 Spider, i ovaj kabriolet može se pohvaliti sklapanjem, odnosno uklanjanjem krova za svega 14 sekundi, a čitavu radnju moguće je sprovesti i dok je automobil u pokretu, sve do brzine od 45 km/h.

Naravno, zbog uklanjanja krova inženjeri Ferrarija morali su dodatno da ojačaju ostale delove automobila. Sve je to doprinelo uvećanju mase od 75 kilograma u odnosu na kupe varijantu, te je 812 GTS bez tečnosti težak 1.600 kilograma.

Ferrari još uvek nije saopštio cenu za ovaj model i kada će ući u proizvodnju.

AutoRepublika 

(937)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments