1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Više novina iz Audi Sporta: Audi RS4 u sledećoj iteraciji se seli u PHEV segment
Više novina iz Audi Sporta: Audi RS4 u sledećoj iteraciji se seli u PHEV segment
0

Više novina iz Audi Sporta: Audi RS4 u sledećoj iteraciji se seli u PHEV segment

373
0
Podelite sa prijateljima:

Direktor odeljenja Audi Sport, Oliver Hofman je otkrio da će predstavnik D segmenta luksuzne marke  iz Volkswagen grupe, koji prođe kroz ruke kolega iz njegove divizije, koristit plug-in hibridni pogonski sklop u narednoj generaciji, kako bi se štetna isparenja svela na prihvatljiv nivo. Dok se to ne dogodi, RS4 će nasataviti da koristi biturbo V6 benzinski motor.

Britanski Autocar je takođe objavio da bi smena generacija modela RS4 trebalo da se dogodi početkom sledeće decenije, a kako znamo da će restilizovana verzija aktuelne iteracije performantnog sedana biti predstavljena pre kraja ove kalendarske godine, razumna pretpostavka bi bila da će se hibridna verzija predstaviti 2023. godine.

Na ovaj način, odnosno posle ove informacije deluje da se u diviziji Audi Sport baš vredno i ozbiljno radi. Na Salonu u Frnakfurtu su upravo predstavljene moćnije verzije modela iz „civilne“ palete, pa će posetioci moći da pod svodovima hala u Nemačkoj, dobro osmotre: SQ8, RS6 Avant, RS7 a uskoro stižu i RS Q3 Sportback and RS Q8.

U međuvremenu, i RS4 Avant će biti osvežen pre isteka ove godine, na koji način će biti završen proces restilizacije sveobuhvatne porodice modela A4. Kao što smo ranije i naveli, snažni karavan zadržava V6 jedinicu zapremine 2,9 litara koja trenutno isporučuje 444 konjskih snaga uz 600 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Do stotke stiže za 4,1 sekundu a maksimalna brzina iznosi 280 km/h.

Nedavno smo predstavili Audi RS6 Avant, a tom prilikom smo naveli da je ovim modelom, Audi Sport krenuo u prihvatanje hibridne tehnologije u modelima koje dorađuje, pa je tako veći karavan, po svojoj prirodi blagi hibrid. Takođe smo ranije izvestili da će i treća generacija modela R8 biti elektrifikovana, ali se više o tome za sada ne zna, iako Autocar smatra da ima osnova da veruje da će biti implementiran čisto električni pogonski sklop.

Za kraj, Hofman nije izričito odbacio ideju o predstavljanju hot heča RS1, što se može tumačiti velikim iznenađenjem, posebno znajući da model A1 Sportback ne poseduje raspoloživ Quattro sistem, čak ni u opcionoj formi.

AutoRepublika

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments