1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota predstavila novu platformu za male automobile
Toyota predstavila novu platformu za male automobile
3

Toyota predstavila novu platformu za male automobile

218
3
Podelite sa prijateljima:

Nova arhitektura za gradske modele japanske marke nosi oznaku GA-B. 

Kako je modularnost platformi postala standard u automobilskoj industriji, tako je i GA-B u stanju da bude osnova za automobile sa različitim međuosovinskim rastojanjem. Cilj ove platforme je da dodatno pojednostavi proizvodnju i razvoj novih malih automobila, ali i da omogući veću personalizaciju za manje novca za svaki od predviđenih modela.

Pre svega, GA-B biće osnova nove generacije Yarisa koja će biti predstavljena naredne godine. Kako ističe Toyota, nova platforma omogućava značajno niži centar teže te će vožnja modela zasnovanih na njoj biti značajno drugačija nego kod pređašnjih malih gradskih automobila te marke.

GA-B može biti i arhitektura za male krosovere, te se može reći da se očekuje da Toyota nakon plasmana novog Yarisa predstavi i SUV u B segmentu, koji će biti postavljen na ovoj platformi.

Još uvek nema informacija o tačnom datumu naredne iteracije Yarisa, ali je sasvim izgledno da to bude na sledećem Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da li sve ovo znači da novi yaris za Evropu neće biti samo rebedžovana buduća mazda 2 ?

J4ZZER

Da, totalno novi automobil i platforma, a u USA ce biti Yaris biti aktuelna Mazda 2

moron

Hvala. Onda sam ja potpuno pogrešno čitao (bez razumevanja ) vesti na tu temu, ili su vesti (negde) bile pogrešno prenošene.
Ali, ako novi yaris ostaje yaris, tj. toyota, to je oki po volji ljubitelja toyote.