1. Home
  2. Vesti
  3. Mini sprema konkurenta za Mercedes B klase
Mini sprema konkurenta za Mercedes B klase
0

Mini sprema konkurenta za Mercedes B klase

141
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač planira model u MPV segmentu. 

Mada se danas sve više čuju glasovi da je ova klasa već mrtva. No, u rukovodstvu BMW grupe žele automobil koji će konkurisati B klasi, kada već proizvodi sa plavo-belim propelerom nisu uspeli da se nametnu u MPV segmentu.

Stoga je odlučeno da se ova uloga poveri Miniju. Nadolazeći model popuniće prazninu između Clubmana i Countrymana i biće postavljen na FAAR platformu BMW grupe.

Već je najavljeno da će ovaj MPV dolaziti u dve verzije, kao konvencionalni automobil i kao potpuno električni model. Naravno, nema nikakvih detalja o ovim varijantama, ali britanski mediji navode da će budući električni Mini imati autonomiju od najmanje 400 km.

Naziv za novi automobil trebalo bi da bude Traveller. Traveller je planirano da bude bratski model sa naslednikom aktuelnog BMW-a i3.

Iako je MPV segment u izumiranju, rukovodioci Minija veruju da bi upravo ovaj model mogao da doprinese značajnom uvećanju prodaje te marke. Uzdaju se u pogotovo u električnu varijantu za koju ističu da će biti idealna za male porodice u urbanim sredinama.

AutoRepublika

 

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments