1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Toyota GT86 prestati da se proizvodi?
Da li će Toyota GT86 prestati da se proizvodi?
0

Da li će Toyota GT86 prestati da se proizvodi?

175
0
Podelite sa prijateljima:

Sećate se šta je Akio Tojoda rekao na velikoj premijeri Toyota Supre? Praunuk oca japanske industrijske revolucije je posvećen kreiranju uzbudljivih vozila, tako da modeli poput 86 ne idu nikuda.

Naime, pojavile su se informacije o ukidanju sportskog kupea, koji je sa nama od 2013., a plan je da on nastavi da bude deo game japanskog proizvođača.

Nastao iz kolaboracije sa Subaruom, 86 se u Japanu i proizvodi u Subaruovim postrojenjima. Obe strane takođe dele hibridnu i plug-in hibridnu tehnologiju, a partnerstvo je otelotvoreno u XV e-Boxeru i Crosstrek Hybridu.

Godine 2014., izvrši potpredsednik Toyota Evrope, Karl Šliht, saopštio je da je druga generacija „Hači-Rokua“ na putu. Dve godine kasnije, on je dodao da će GT86 nastaviti egzistenciju, kao i da postoji mnogo razloga da se nastavi saradnja sa Subaruom.

Planovi mogu da se promene začas, i mada bi 86 mogao da ostane s nama, isto tako bi nove iteracije MR2 ili Celice mogle da stupe na scenu. Sećate se S-FR koncepta, koji se pojavio na štandu Salona automobila u Tokiju 2015.? On bi mogao da bude sjajna osnova za neku retro verziju Sports 800 iz 1965.

Neki veruju da bi Supra s četvorocilindarskim motorom mogla da zameni BRZ i 86, ali sumnjamo u to. Pitanje koje se nameće je kada su sportski automobili nadmašili u brojnosti krosovere i SUV modele počev od devedesetih?

Šuška se i o povratku Subarua sa središnje pozicioniranim motorom, uprkos činjenici da ovaj proizvođač nije uočen da testira neko vozilo tog tipa. Glavni prioriteti Subarua su da lansira globalnu platformu za WRX i WRX STI, Levorg, fokus na elektrifikaciji i unapeđenje EyeSight sistema sa tehnologijom autonomne vožnje.

Posmatrajući širu sliku, Toyota nastavlja da neguje sportske automobile sa zadnjim pogonom, male mase i zabavne za vožnju. To je ono što je važno prilikom ulaska u narednu dekadu.

AutoRepublika

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments