1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet polako zapostavlja Camaro
Chevrolet polako zapostavlja Camaro
0

Chevrolet polako zapostavlja Camaro

209
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je više od jedne decenije od kada se Chevrolet Camaro vratio u velikom stilu i, iako je u početku stekao veliku popularnost, situacija prethodnih godina nije bila baš sjajna. Ne samo što postiže daleko skromnije prodajne brojke nego glavni rival Ford Mustang, već je protekle godine izgubio rat i protiv značajno starijeg Dodgea Challengera. Slična situacija se desila i u prvom tromesečju ove godine.

Mustang je privukao 17.272 kupca, Challenger je animirao 15.096 nekih drugih ljubitelja mišićavih automobila, a Camaro njih svega 7.089. Ključni razlog se krije u tome da, iako Chevroletov model pruža najbolje performanse u grupi od ta tri američka mišićava automobila, istovremeno je najmanje „civilizovan“.

Pritom mislimo na detalje kao što su izuzetno mali prostor na zadnjim sedištima, pa i u prtljažniku. Zatim, tu je i problem izuzetno loše preglednosti za vozača zbog visokog bočnog dela. Po ovom parametru, Camaro je među najlošijima koje možemo videti u automobilskoj industriji. Iz svih pobrojanih razloga, General Motorsov pulen ima izuzetno limitiranu grupu kupaca, a kako stvari sada stoje, biće ih još manje.

Chevrolet je nedavno objavio da će za 2022. godinu eliminisati nekoliko paketa opreme, od čega je najznačajniji onaj koji se zove 1LE. U prošlosti se mogao naručiti na svim varijantama, ali počev od naredne godine će biti dostupan samo na izuzetno skupom varijatetu ZL1, i pritom je za njega potrebno izdvojiti čak 7.500 dodatnih američkih dolara.

Za navedenu sumu 1LE dodaje crnu haubu, 20-inčne felne, mali spojler, Brembo kočnice, dvostruke izduvne grane i modifikovano ogibljenje. Chevrolet kaže da su istraživanja koje je sproveo u sopstvenoj režiji pokazala da je takva oprema bitna samo kupcima kojima je poželjan V8 motor, dok oni koji biraju benzince sa četiri ili šest cilindara žele samo da prođu što je moguće jeftinije. Iz ponude će nestati i neke boje i manje popularna oprema.


Naredne godine Camaro će napuniti 55 godina, pa se očekivala i nekakva specijalna verzija, ali iz Chevroleta kažu da se tako nešto neće desiti. Razlog je čiste finansijske prirode pa kompanija ne želi da investira dodatne sume novca u sportistu koji već godinama nema mnogo kupaca.

Ali, to zapravo i nije najgora vest pošto se uveliko priča da će Camaro još jednom u penziju i to posle 2026. godine.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments