1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Euro NCAP: Odličan rezultat za Škodu Kamiq, Audi A1, Mercedes CLA…
Euro NCAP: Odličan rezultat za Škodu Kamiq, Audi A1, Mercedes CLA…
1

Euro NCAP: Odličan rezultat za Škodu Kamiq, Audi A1, Mercedes CLA…

226
1
Podelite sa prijateljima:

U novoj turi testova bezbednosti koje sprovodi Euro NCAP nije bilo negativnih iznenađenja. 

Ovaj put na testu su se našli: Škoda Kamiq, Audi A1, BMW Z4, Mercedes CLA, Mercedes EQC, Ford Focus i SsangYong Korando. Svi testirani automobili dobili su pet zvezdica za bezbednost, mada su beležili različite rezultate na raznim poljima.

Primera radi, najbolju ocenu za bezbednost putnika na prednjim sedištima dobio je BMW Z4 (97%). U ovoj kategoriji slede ga u stopu i Focus, Kamiq, CLA i EQC koji su ubeležili 96%, te sledi A1 sa 95% dok je na začelju Korrado sa 88%.

I razlike za bezbednost dece putnika nisu drastične. Vodi Mercedes CLA sa 91%, EQC je drugi sa nešto lošijim rezultatom od 90%, potom idu Focus i Z4 sa 87%, dok su ostali testirani modeli ubeležili isti rezultat – 85%.

Kada je reč o bezbednosti pešaka, tu su razlike veće. Najbezbedniji su CLA i Z4 sa 91%, Kamiq je zaradio 80%, dok su svi drugi modeli zabeležili manje od 75%, s tim da je najgori bio SsangYongov automobil sa 68%.

Aktivni sistemi za bezbednost postali su neophodni za dobijanje visokih ocena na testu sudara, te i oni imaju zasebnu kategoriju ispitivanja u okviru koje se testira njihova stvarna funkcionalnost. Ovde je pobedu odneo Audi A1 sa 80%, a drugo mesto dele Kamiq i Z4 sa 78%. Svi ostali testirani modeli imali su između 74 i 75%.

Evo i video snimaka ispitivanja:

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dok ova čkoda prodje „bezbednosnu optimizaciju“ u regionanom razvojnom centru NCAP-a u Konjevićima bb, neće na njoj ostati nijedan od ona četiri AEB-a koja je imala na ovom testu …
https://cdn.euroncap.com/media/55094/euroncap-2019-škoda-kamiq-datasheet.pdf