1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Najopasniji automobil današnjice u bezbednosnom smislu (VIDEO)
Najopasniji automobil današnjice u bezbednosnom smislu (VIDEO)

Najopasniji automobil današnjice u bezbednosnom smislu (VIDEO)

23.15K
6
Podelite sa prijateljima:

Nula zvezdica na testu sudara za Mitsubishi Express garantuje da niko normalan neće osećati bilo kakvu dozu sigurnosti prilikom eksploatacije ovog kombija.

Iako svi znamo da je Mitsubishi Express japanski minivan, s tehničke strane posmatrano, to je kombi proizveden u Francuskoj i ne samo to. Zasnovan je na modelu Renault Trafic koji se sklapa u Sanduvilu. U toj fabrici se montiraju i svi klonovi iz alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, među kojima se još dodaje i Nissan NV300. Tu se izrađuje i Fiat Talento.

Ali, ovaj Mitsubishi Express, koji ne bi trebalo mešati s poslednjim Renaultom Express (utemeljenom na vanu Kangoo) se izvozi u Australiju. Tamo su testovi i sprovedeni, a organizacija zadužena za realizaciju istih se zove ANCAP i ekvivalent je našeg Euro-NCAP-a. 

Nakon što je ova organizacija nedavno pooštrila kriterijume ocenjivanja, ovo je prvi model koji je uspeo da se „izbori“ za nula zvezdica, na skali koja omogućava i dobijanje svih pet „bambija“.

Sprovedeni testovi pokazuju ozbiljne slabosti u slučaju frontalnog sudara. Međutim, pored opasnosti koja vreba kod čeone kolizije, putnici se neće dobro provesti ni prilikom bočnih udaraca. Ako je ikome za utehu, da je test sproveden pre deset godina, ovaj Mitsubishi bi se mnogo bolje proveo, što će reći da su uslovi testiranja i kriterijumi ocenjivanja sve rigidniji, pa ako se ne radi na unapređenjima, očas posla ste u zoni mizernog broja zvezdica.

Pogledajte video klip se neslavnim ostvarenjem francusko-japanske kreacije na četiri točka.

AutoRepublika

(23152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Kod frontalnog sudara A stub je ostao neoštećen i prednja vrata što znači da je problem u pojasu koji ne zateže dovoljno pa tijelo leti nekontrolisano.Kod bočnog udara deformacija je na granici dozvoljenog.Potrebno je ojačati B i C stubove pogoto prečke koje ih povezuju ispod krova.Vrata vozača i suvozača je potrebno dodatno ojačati unutrašnjim poprečnim šipkama.Ova nula na testu je više rezultat aljkavosti i odsustva finog podešavanja.Džaba pojasevi i vazdušni jastuci ako nisu podešeni da zaštite putnike maksimalno moguće.

BB

lijepo je rečeno u tekstu da je pooštren kriterijum za dobijanje zvjezdica, dakle ne radi se nužno o nbezbjednom autu već manje bezbjednom u odnosu na sadašnje kriterije. Prije 10 godina bi dobio 5 zvjezdica…

moron

Bočni udar u banderu baš deluje zastrašujuće. Suvozača je deformacija maltene oterala do pozicije vozača.

Branko

Ovo i nije Mitsubishi, nego Renault Trafic. A to što se u Australiji prodaje pod značkom 3 dijamanta…

Tvrtko

Isto tako i opel vivaro

Sima

Ciste lazi i prevare,