1. Home
  2. Vesti
  3. Dok Toyota forsira dizel u Indiji, Renault ga se odriče!
Dok Toyota forsira dizel u Indiji, Renault ga se odriče!
0

Dok Toyota forsira dizel u Indiji, Renault ga se odriče!

209
0
Podelite sa prijateljima:

Prethodne nedelje smo pisali o tome da, od ukupnog broja prodatih primeraka, Toyota u Indiji isporučuje čak 82% dizel vozila. Odluku da nakon stupanja na snagu emisionih standarda koji su u Indiji pandan evropskim Euro 6 normativima, to jest Bharat Stage VI normi (BS VI), odnosno nakon 1. aprila 2020. godine, Renault obustavi ponudu dizel vozila, javnosti je saopštio izvršni direktor lokalne divizije Venkatram Mamillapale.

“Tehnologija koju u početku nude ostali proizvođači automobila će biti dovoljna da bi se dostigle emisione norme. Kada standardi budu pooštreni, sadašnja generacija vozila će morati biti unapređena što će u ekonomskom smislu postati potpuno besmisleno, barem s aspekta interesa kupca da izdvoji značajno više novca za dizel, spram benzinskog vozila,” pojasnio je on stav francuskog proizvođača.

Maruti Suzuki je već obelodanio da napušta dizel tehnologiju, a Renault trenutno u Indiji nudi samo jedan benzinski pogonski sklop. Doduše, u planu je uvođenje još dva, uključujući i one s turbo punjačem. Oni će se naći u cenovnicima u naredne tri godine.

Mamilapale je prisustvovao promociji modela Triber (naslovna fotografija). Ovaj modularni sedmosed je razvijen posebno spram potreba indijskog tržišta a razvoj je vodio tim inženjera Renaulta smeštenih u Čenaju. Njihov rad je ukršten s postignućem pariske ekipe dizajnera.

Sledeća tri vozila koja Francuzi planiraju da ponude do 2022. godine, biće razvijena od strane istih timova, odnosno bolje reći, timova na jednak način geografski rasprostranjenih. “Svi oni će biti osmišljeni tako da indijski kupac bude srećan, kako s aspekta stila tako i sa aspekta cenovne pristupačnosti,” rekao je on.

Triber takođe predstavlja otklon od prakse deljenja platformi s vozilima marki Renault i Nissan, kao i začetak novog trenda razvoja zasebnih platformi.

Kwid, kao mali automobil s izgledom krosovera (podignite pogled koji milimetar naviše) je uveden od strane Renaulta tokom 2015. godine, deli arhitekturu s modelima Go i Go+, kao niskobudžetnim automobilima Nissanove narodne marke Datsun. Platform razvijena za Triber je takođe korišćena u razvoju novog vozila, kompaktnog SUV-a kodnog imena HBC. Taj model je u planu za premijeru sledeće godine.

Renault India će ponovo razmotriti proizvodnu paletu tokom sledeće godine a tada će biti doneta odluka i o eventualnom nastavku proizvodnje MPV-ija Lodgy i krosovera Captur koji se odlično prodaje u Evropi, ali ne i u Indiji. Jedino je izvesno da Duster neće biti povlačen s tog azijskog tržišta, jer su prodajni rezultati zadovoljavajući.

Fracuski proizvođač će se u Indiji usredsrediti na ruralna podrućja, gde će praktično udvostručiti prodajnu mrežu, odnosno sa sadašnjih 350 salona će otići na 720. U ovom trenutku je oko polovina prodajnih salona situirana u manjim gradovima, dok je planom predviđeno da oko 70% prodajnih objekata bude u ruralnim delovima zemlje. Plan pokriva period do 2022. godine.

“Predviđamo značajan otklon kupaca od motocikala i mopeda i preorijentisanje na četvorotočkaše. To se posebno odnosi na ruralne predele Indije,” zaključio je Mamilapale.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments