1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes predstavio enterijer modela EQS (GALERIJA)
Mercedes predstavio enterijer modela EQS (GALERIJA)
1

Mercedes predstavio enterijer modela EQS (GALERIJA)

917
1
Podelite sa prijateljima:

Ključna reč je digitalizacija.

Nemačka marka prikazala je fotografije kabine novog električnog aduta – modela EQS. EQS je zamišljen kao električni pandan konvencionalne S klase i trebalo bi da predstavlja stegonošu EV game “trokrake zvezde”.

Centralna uloga u enterijeru pripala je ogromnim ekranima koji se nalaze na prednjoj armaturi. Ima ih ukupno tri – jedan koji tumači ulogu instrumentalne table, drugi je postavljen na centralnoj konzoli i treći je lociran ispred suvozača.

Ovu grupaciju displeja Mercedes naziva Hyperscreen i ukupno je široka 1,41 m. Instrumentalna tabla ima dijagonalu od 12,3 inča, centralni ekran 17,7 cola, dok je suvozačev displej simetričan onome što se nalazi ispred osobe koja upravlja vozilom.

Čitav dizajn kabine je minimalistički, i fizički prekidači i dugmad su doživeli pravi egzodus. Kontrola na volanu ima mnogo, neki bi rekli i previše, ali ostaje da se vidi kako će funkcionisati sistem bez “dugmića”. Naša dosadašnja iskustva kažu da je mnogo lakše komandovati uz pomoć tradicionalnih prekidača nego putem često neintuitivnog ekrana osetljivog na dodir.

Međutim, Hyperscreen neće biti deo standardne opreme kod EQS-a, već deo opcionala! Bazični EQS koristiće istu postavku ekrana kao i nova generacija S klase.

Nemački brend ističe da je posvećena posebna pažnja zvučnom ugođaju u automobilu. Tako će nadolazeći električni sedan biti opremljen sa 15 zvučnika ukupne snage 710 W. Predviđeni su posebni režimi, među kojima je i onaj namenjen za dremanje. Mercedes ističe da je takav modelitet idealan dok se čeka da se automobil napuni na nekom javnom punjaču. U ovom režimu sistem emituje umirujuće zvuke koji bi trebalo da omoguće bezbrižniji san.

Proizvođač iz Štutgarta rešio je da ne saopšti bilo kakve podatke o dostupnom prostoru u samom automobilu. Te informacije se očito čuvaju za premijeru koja je zakazana za 15. april ove godine.

AutoRepublika 

(917)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Simke

Sve mu dobro samo baterija nemože puno kilometara da prijeđe i dugo se puni nisu oni razvili još tu tehnologiju sa strujom