1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis najprodavanija premijum marka u Južnoj Koreji
Genesis najprodavanija premijum marka u Južnoj Koreji
1

Genesis najprodavanija premijum marka u Južnoj Koreji

377
1
Podelite sa prijateljima:

Genesis je konačno uspeo da se domogne trona na domaćem tržištu. 

Svrgnuti nemačku premijum trojku sa liderskih pozicija u bilo kojoj zemlji je izuzetno težak zadatak. Genesisu je to već jednom pošlo za rukom u svom domicilu, ali je tu poziciju nakon nekog vremena opet prepustio Mercedesu.

Sada se Genesis opet vratio na prvo mesto među premijum brendovima u Koreji, posle četvorogodišnje pauze. Kako prenosi Korea Herald ova marka je u periodu od januara do jula prodala u toj zemlji 60.005 automobila, što je rast od čak 65%!

Drugo mesto pripada Mercedesu koji je u istom periodu isporučio 41.583 vozila (+3%), dok je BMW dostavio 29.246 automobila (+35%). Veliki rast prodaje Genesisa pripisuje se odličnom plasmanu modela GV80 i G80.

GV80 je prvi SUV Genesisa i ujedno je i automobil od kojeg ova marka ima izuzetno velika očekivanja, pre svega kada je reč o plasmanu na globalnom nivou. On je ušao u prodaju u Južnoj Koreji u januaru, i otada je stigao do 20.016 kupaca, mada je Genesis predviđao da će za čitavu godinu isporučiti tek 24.000 primeraka, što je brojka koju će gotovo izvesno premašiti.

Treće generacija modela G80 stupila je na scenu u martu, i otada je u Južnoj Koreji prodato 28.993 jedinice, što je više nego što je ovaj automobil uspeo da skupi za čitavu 2019. godinu. Čelnici Genesisa očekuju još bolji plasman u drugoj polovini godine kada će stići novi modeli G70 i GV70.

AutoRepublika 

(377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Možda bi i ovo bio dobar izbor za „oko sokolovo“?