1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Istraživanje: Top 10 omiljenih automobilskih marki od strane Ruskinja, a onda i Rusa
Istraživanje: Top 10 omiljenih automobilskih marki od strane Ruskinja, a onda i Rusa

Istraživanje: Top 10 omiljenih automobilskih marki od strane Ruskinja, a onda i Rusa

1.30K
5
Podelite sa prijateljima:

Ruska agencija koja se bavi istraživačkim radom iz oblasti automobilske industrije, Autostat je pripremila pregled vodećih „muških“ i „ženskih“ marki vozila. Pregled je zasnovan na studiji koja je obuhvatila značajan broj vlasnika automobila određenih brendova. Na osnovu polne, odnosno rodne statistike, izvedeni su zaključci koje su to marke kod kojih je srazmenrno najveće učešće jednog, odnosno drugog pola.

Više od 240 hiljada upitnika je popunjeno tokom ispitivanja a učesnici u studiji si bili stari između 18 i 65 godina. Istraživanje je vršeno 2018. i 2019. godine.

Šta „ženskaći“ vole?

Na prvim mestu se našao kineski Chery sa 24% vlasnika ženskog pola, a odmah za njim sledi Daewoo (22,5%). Treće mesto je okupirao još jedan „kosooki brend“ Lifan (20,3%). Na četvrtom i petom mestu su se našli nama konačno bliske marke: Peugeot (17,2%) i Suzuki (16,9%).

Žene obožavaju i automobile sledećih proizvođača: Citroen (16,3%), Geely (15,7%), Hyundai (12,7%), Mazda (12,5%) i Opel (11,7%).

Šta muški preferiraju

Najmuževniji automobil za Ruse je onaj koji poseduje oznaku Infinitija na poklopcu prtljažnika, s obzirom na činjenicu da je vlasnička struktura vozila ove marke: 95,8% naspram 4,2% u korist muškog pola.

Na drugom mestu se našao domaći UAZ (95,5%) a razlika, barem u ovom istraživanju, u odnosu na Infiniti je prilično zanemarljiva. Treće i četvrto mesto drže Subaru (93,3%) i Toyota (92,7%). Prvih pet proizvođača kompletira češka Škoda sa skorom od 91,7%.

Na „Top Ten“ listi su se još našli i Volkswagen (91,4%), Mercedes-Benz (91,2%), Ford (91%), Mitsubishi (90,9%) i Honda (90,7%).

Zaključak

Naš zaključak ide u smeru jasno profilisanog patrijahalnog društva u Rusiji s obzirom da su i „najženstvenije marke“ većinski u vlasništvu pripadnika jačeg pola, a zatim i prepoznavanja veće izloženosti predrasudama prema proizvođačima od strane muškaraca, jer kako drugačije objasniti činjenicu da ženskom listom dominiraju kineske (jeftine i bez tradicije) marke, dok je kod muškaraca izostalo pojavljivanje bilo kog neafirmisanog brenda.

Teško je i ne primetiti odsustvo Audija, Volvoa i BMW-a s ovih lista što će neki protumačiti izbalansiranošču pojave i sveopštom popularnošću, dok će drugi pomisliti da se radi o bezličnim markama, to jest o „hermafrodit“ brendovima.

AutoRepublika

(1301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Zbuniste me sa prvom fotografijom, mislio sam da je Volvo „osvojio“ Ruskinje. 🙂

Dzoniz

Ima ukusa 😉

Ercegovac

Може у лакат да се љуби, како се добро удала.